S-a întâmplat astăzi - 10 februarie. Semnarea Tratatului de la Paris
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Sursă foto: Pexels.com
Sursă foto: Pexels.com
Evenimentele istorice care au marcat data de 10 februarie.

La data de 10 februarie s-au desfășurat evenimente semnificative care au lăsat amprenta asupra istoriei mondiale. De la moartea scriitorului britanic Edgar Wallace până la anunțul candidaturii lui Barack Obama pentru funcția de președinte al Statelor Unite, această zi a fost martora unor momente memorabile.

1932 - Moartea scriitorului britanic de thrillere, Edgar Wallace

În această zi, în 1932, lumea literară a pierdut unul dintre cei mai renumiți scriitori britanici de thrillere, Edgar Wallace. Operele sale captivante au influențat genul și au continuat să fie apreciate de cititori din întreaga lume.

1947 - Tratatul de la Paris semnat de cinci națiuni victorioase

În urma celui de-al Doilea Război Mondial, la 10 februarie 1947, a fost semnat Tratatul de la Paris între cinci națiuni victorioase. Acest tratat a avut consecințe semnificative asupra configurării postbelice a Europei și a relațiilor internaționale.

1962 - Prima expoziție solo a lui Roy Lichtenstein

La această dată, în 1962, a avut loc prima expoziție solo a artistului american Roy Lichtenstein. Operele sale ulterioare au devenit fundamentale pentru mișcarea pop art și au influențat profund arta contemporană.

1996 - Victoria istorică a computerului IBM Deep Blue în șah

În 1996, computerul IBM numit Deep Blue a făcut istorie în lumea șahului prin învingerea campionului mondial Garry Kasparov. A fost prima victorie a unei mașini împotriva unui campion mondial într-un turneu clasic, deschizând calea pentru dezvoltarea inteligenței artificiale în domeniul jocurilor strategice.

2007 - Anunțul candidaturii lui Barack Obama pentru președinția SUA

Într-un moment care avea să marcheze istoria politică a Statelor Unite, la 10 februarie 2007, senatorul american Barack Obama a anunțat oficial candidatura sa pentru funcția de președinte al Statelor Unite. Acest moment a fost un punct de cotitură în politica americană, marcând începutul unei campanii electorale remarcabile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel