Data publicării:

S-a întâmplat în 26 octombrie. Israelul a aprobat planul de retragere din Fâșia Gaza

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik @natanaelginting
FOTO: Freepik @natanaelginting
Care sunt cele mai importante evenimente întâmplate în ziua de 26 octombrie de-a lungul vremii.

Iată câteva dintre evenimentele majore care au avut loc pe 26 octombrie:

1905 - Muncitorii revoluționari ruși din Sankt Petersburg au format primul Soviet, adică o adunare a muncitorilor, într-o scurtă răscoală.

1951 - Winston Churchill a fost numit prim-ministru al Marii Britanii pentru a doua oară, după ce partidul său conservator a câștigat cu puțină diferență alegerile.

1979 - Președintele Coreei de Sud, Park Chung-hee, a fost împușcat și ucis de șeful său de informații.

1994 - Israelul și Iordania au semnat un tratat de pace într-o ceremonie la granița lor, la care a participat președintele SUA, Bill Clinton.

2000 - Un avion Ilyushin-18 s-a prăbușit într-o munte din Georgia, fosta Uniune Sovietică, ucigând peste 80 de persoane.

2001 - Comandantul opoziției afgane veteran, Abdul Haq, a fost capturat și executat de trupele talibane în timpul unei misiuni în interiorul Afganistanului pentru a strânge sprijin pentru un plan de pace.

2002 - O sută douăzeci și nouă din cei 750 de ostatici au fost uciși atunci când forțele speciale ruse au luat cu asalt un teatru din Moscova la răsăritul zilei pentru a pune capăt unei asedii de trei zile efectuate de rebelii ceceni. Alți doi au murit în urma împușcăturilor, iar restul din cauza otrăvirii cu gaz. Patruzeci și unu de gherile au fost, de asemenea, uciși.

2004 - Parlamentul israelian a aprobat planul prim-ministrului Ariel Sharon de retragere din Fâșia Gaza ocupată și părți din Cisiordania. Israelul a finalizat retragerea trupelor din Gaza în septembrie 2005.

2013 - Record mondial pentru cea mai mare orchestră de harpe stabilit în Paraguay.

2015 - Un cutremur puternic a lovit zona îndepărtată a munților Hindu Kush din Afganistan, cu unde de șoc resimțite în India și Pakistan.

2017 - Funeraliile regelui thailandez Bhumibol Adulyadej, relatează Reuters.

Citește și: S-a întâmplat în 25 octombrie. 52 de ani de la admiterea Chinei în ONU

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel