Data publicării:

S-a întâmplat astăzi - 9 ianuarie. Rebelii ceceni au luat ostatici 2.000 de oameni într-un oraș din sudul Rusiei

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Pe 9 ianuarie, de-a lungul timpului, diverse evenimente au captat atenția și au influențat cursul istoriei în diferite moduri.

1953 - Naufragiul unui feribot sud-coreean în Pusan

În anul 1953, o tragedie a avut loc în largul orașului Pusan din Coreea de Sud. O feribot sud-coreean care transporta pasageri s-a scufundat, soldându-se cu pierderea a 349 de vieți. Acest eveniment tragic a rămas în memoria colectivă ca una dintre cele mai devastatoare catastrofe maritime din istoria țării.

1985 - Senatorul american Edward Kennedy o vizitează pe Winnie Mandela

Într-un act de solidaritate și sprijin, în 1985, senatorul american Edward Kennedy a vizitat-o pe Winnie Mandela, activistă și soția liderului revoluționar Nelson Mandela.

1987 - Acord pentru stocarea comună a armamentului între SUA și Thailanda

În anul 1987, Statele Unite și Thailanda au semnat un acord pentru stocarea comună a armamentului. Această înțelegere a avut implicații semnificative pentru politica de securitate și cooperare între cele două țări.

1991 - Admiterea elevilor de culoare în școlile albe din Africa de Sud

În 1991, s-a făcut un pas important către integrarea rasială în Africa de Sud, odată cu admiterea elevilor de culoare în școlile frecventate în principal de elevi albi. Această mișcare a reprezentat un moment crucial în lupta pentru egalitatea rasială de acolo.

1996 - Rebelii ceceni au luat ostatici 2.000 de oameni într-un oraș din sudul Rusiei

Într-un act de violență și amenințare, rebelii ceceni au luat ostatici aproximativ 2.000 de oameni într-un oraș din sudul Rusiei. Această acțiune a fost însoțită de amenințarea că ostaticii vor fi uciși dacă cererile rebelilor nu vor fi îndeplinite.

1998 - Cosmonauții ruși realizează o plimbare spațială record în afara stației spațiale Mir

Un moment remarcabil în explorarea spațiului a avut loc în 1998, când cosmonauții ruși au efectuat o plimbare spațială în afara stației spațiale Mir, stabilind un record în acest domeniu.

2005 - Acord de pace între guvernul islamist din Sudan și rebelii din sud

În 2005, guvernul islamist din Sudan și rebelii din sudul țării au semnat un acord de pace, punând capăt celui mai lung război civil din Africa, care a durat 21 de ani. Acest pas a reprezentat o speranță pentru stabilitatea și pacea în regiune.

2007 - Moartea producătorului de film Carlo Ponti și lansarea primului iPhone de către Apple

Lumea a pierdut un icon al cinematografiei italiene, Carlo Ponti, cunoscut producător de filme și soțul celebrei actrițe Sophia Loren. În același timp, compania Apple a lansat primul iPhone, marcând o revoluție în tehnologie și în modul în care utilizăm dispozitivele mobile.

2009 - Motorola prezintă primul telefon certificat carbon-free din lume

În 2009, Motorola a făcut un pas important în direcția sustenabilității prezentând primul telefon mobil certificat carbon-free, evidențiind angajamentul companiei pentru mediu.

2012 - Bucătarii din Bruxelles stabilesc un record mondial aruncând în aer pălăriile de bucătar

Într-un eveniment mai puțin solemn, bucătarii din Bruxelles au stabilit un record mondial în 2012 aruncând în aer pălăriile de bucătar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel