S-a întâmplat astăzi - 7 februarie. Elveția acordă drept de vot femeilor
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Sursă foto: Pexels.com
Sursă foto: Pexels.com
În următoarele rânduri, vă prezentăm câteva dintre evenimentele majore care au avut loc în această zi de-a lungul istoriei.

1971 - Elveția permite femeilor să voteze


Într-un referendum istoric, Elveția a votat în favoarea acordării dreptului de vot femeilor, marcând o schimbare semnificativă în peisajul politic al țării.

1986 - Fuga președintelui haitian Jean-Claude Duvalier


Președintele haitian Jean-Claude Duvalier a fugit din țară, punând capăt unei domnii de familie care a durat mult timp și care a marcat o nouă eră pentru Haiti.

1992 - Tratatul de la Maastricht și Uniunea Europeană


Națiunile Comunității Europene au semnat Tratatul de la Maastricht, marcând crearea Uniunii Europene și deschizând calea pentru introducerea monedei euro.

1999 - Moartea regelui Hussein al Iordaniei


Regele Hussein al Iordaniei a decedat din cauza cancerului, după o domnie începută în 1952. Prințul moștenitor Abdullah a devenit noul rege al Iordaniei.

2005 - Interzicerea fumatului în public în Cuba


Cuba, celebră pentru trabucurile sale de calitate, a interzis fumatul în locuri publice, în ciuda faptului că peste jumătate dintre adulți fumau în mod regulat.

2008 - Alegerea noului lider al Bisericii Ortodoxe din Grecia


Biserica Ortodoxă din Grecia a ales un episcop moderat și popular, Mitropolitul Tebelor Ieronimos, drept noul său lider.

2009 - Decesul Betty Jameson și incendiile de vegetație în Australia


Betty Jameson, unul dintre cei 13 membri fondatori ai Ladies Professional Golf Association (LPGA), a decedat. Tot în acest an, au avut loc incendii devastatoare de vegetație în statul Victoria, Australia.

2012 - Demisia președintelui Maldivelor, Mohamed Nasheed


Președintele Maldivelor, Mohamed Nasheed, a anunțat demisia sa, marcând o schimbare semnificativă în peisajul politic al arhipelagului.

2014 - Deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci


Olimpiada de Iarnă de la Soci, Rusia, a fost inaugurată, aducând împreună sportivi din întreaga lume pentru competiții de iarnă de înaltă clasă.

2017 - Madonna primește permisiunea de a adopta gemeni din Malawi


Cântăreața celebră Madonna a primit aprobarea pentru a adopta gemeni din Malawi, marcând un alt capitol în implicarea sa umanitară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel