Data publicării:

S-a întâmplat astăzi - 27 noiembrie. Evenimentele importante care au marcat această zi

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Astăzi, vom privi înapoi și vom evidenția câteva dintre evenimentele majore care s-au desfășurat în data de 27 noiembrie de-a lungul istoriei.

1919 - A fost semnat Tratatul de la Neuilly, prin care Bulgaria a fost obligată să cedeze teritorii către Iugoslavia și Grecia.

1941 - Ultimele forțe italiene din Etiopia, conduse de Generalul Nasi, s-au predat la Gondar. Peste 23.000 de prizonieri au fost capturați.

1942 - În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, armata germană a ocupat orașul Toulon, iar flota franceză ancorată acolo a fost scufundată de către propriile echipaje.

2002 - Președintele american George W. Bush l-a desemnat pe Henry Kissinger să conducă o investigație independentă cu privire la eșecul guvernului de a preveni atacurile de la 11 septembrie.

2003 - Parlamentul din Taiwan a aprobat un proiect de lege istoric, care a permis insulei să organizeze referendumuri privind suveranitatea și alte probleme, în ciuda avertismentelor venite din partea Chinei.

2004 - În încercarea de a îmbunătăți relațiile cu creștinii ortodocși, Papa Ioan Paul al II-lea a returnat la Istanbul rămășițele a doi lideri bisericești din secolul al IV-lea, Sfântul Grigorie din Nazianz și Sfântul Ioan Gură de Aur, la 800 de ani de la răpirea lor de către cruciați din Constantinopol.

2005 - O explozie puternică a distrus mina de cărbune de stat Dongfeng din provincia Heilongjiang din nord-estul Chinei, cauzând moartea a 171 de mineri.

2006 - Curtea Supremă a Republicii Democrate Congo l-a confirmat pe Joseph Kabila în funcția de președinte, confirmând astfel victoria sa electorală.

2009 - Un atentat cu bombă a cauzat prăbușirea trenului rus Nevsky Express în apropiere de satul Uglovka, provocând moartea a zeci de persoane.

2013 - Cel mai mare candelabru de Hanukkah din lume a marcat începutul sezonului sărbătorilor în New York.

2015 - Un atacator a pătruns într-o clinică de avorturi Planned Parenthood din Colorado Springs.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel