Data publicării:

S-a întâmplat astăzi - 25 iunie. Începutul războiului din Coreea

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Cultura
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Următoarele sunt câteva dintre evenimentele majore care au avut loc pe 25 iunie:

1950 - Coreea de Nord a invadat Coreea de Sud, marcând începutul Războiului din Coreea.

1975 - Mozambic a devenit independent și Samora Machel a fost învestit ca președinte după 477 de ani de stăpânire portugheză.

1991 - Croația și Slovenia și-au declarat independența față de Iugoslavia, aruncând federația într-o dezmembrare violentă.

1996 - O explozie a unei bombe a distrus un complex militar saudit care găzduia străini în orașul estic al-Khobar, ucigând 19 americani și rănind aproape 400 de persoane.

1997 - Oceanograful francez Jacques-Yves Cousteau, care a popularizat explorarea subacvatică cu filme premiate, a murit la vârsta de 87 de ani.

1998 - Prima copie pentru consumatori a Microsoft Windows 98 a fost vândută în Sydney.

2001 - Președintele indonezian Abdurrahman Wahid a început o vizită în Australia, prima în 26 de ani, marcând o nouă eră în relațiile dintre cele două țări.

2002 - A început o numărătoare inversă de 45 de zile pentru ca 3.000 de fermieri albi din Zimbabwe să își abandoneze terenurile, dar mulți au promis să sfideze programul de confiscare rapidă a terenurilor impus de președintele Robert Mugabe.

2002 - WorldCom Inc, al doilea grup de telecomunicații pe distanțe lungi din SUA, și-a concediat directorul financiar Scott Sullivan și a dezvăluit că și-a umflat profiturile pe parcursul a cinci ani cu 3,8 miliarde de dolari.

2005 - Primarul ultra-conservator al Teheranului, Mahmoud Ahmadinejad, a câștigat detașat alegerile prezidențiale din Iran împotriva fostului președinte Akbar Hashemi Rafsanjani.

2009 - Starul pop Michael Jackson a murit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel