S-a întâmplat astăzi - 22 februarie. Primul președinte al SUA care ține un discurs radiofonic
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
FOTO: Freepik
FOTO: Freepik
În urmă cu mai multe decenii, pe 22 februarie, evenimente semnificative au marcat istoria mondială. Acestea sunt câteva dintre momentele cheie care au avut loc în această zi.

1924 - Calvin Coolidge, primul președinte al SUA care ține un discurs radiofonic

În anul 1924, Calvin Coolidge a devenit primul președinte al Statelor Unite care a susținut un discurs radiofonic direct din Casa Albă. Acest eveniment a marcat o nouă eră în comunicare, deschizând calea pentru legături directe între lideri și cetățeni prin intermediul radiofoniei.

1942 - Sinuciderea scriitorului austriac Stefan Zweig

Pe 22 februarie 1942, celebrul scriitor austriac Stefan Zweig a comis sinucidere în Brazilia. Acest eveniment tragic a avut loc în contextul celui de-al Doilea Război Mondial și a schimbărilor dramatice din Europa.

1980 - Israelul introduce noua monedă - șechelul

În 1980, Israel a adoptat o nouă monedă, șechelul, înlocuind lira. Această schimbare a reprezentat o reformă economică semnificativă și a avut impact asupra sistemului financiar al țării.

1987 - Decesul artistului pop american Andy Warhol

Pe 22 februarie 1987, artistul pop american Andy Warhol a încetat din viață. Contribuțiile sale la mișcarea artistică a pop art-ului au transformat lumea artei și au influențat generații de artiști.

1998 - Desființarea Partidului Islamic din Turcia

Partidul islamic din Turcia, cunoscut sub numele de Partidul Refah, a încetat să mai existe în 1998 după o luptă amară cu establishmentul secular cu privire la rolul islamului în societate. Această schimbare a avut consecințe semnificative asupra peisajului politic turc.

2001 - Turcia renunță la regimul de monedă controlată

În 2001, Turcia a renunțat la regimul său de monedă controlată și a trecut la un regim de monedă flotantă pentru a pune capăt unei crize financiare declanșate de un conflict între prim-ministru și președinte.

2005 - Cutremur în Iran cu magnitudinea 6.4

Un cutremur cu magnitudinea de 6.4 a lovit provincia Kerman din sud-estul Iranului în 2005, ucigând 612 oameni distrugând sate întregi.

2008 - Record mondial în săritura în lungime, categoria feminină

Irina Simagina din Rusia a stabilit un nou record mondial în săritura în lungime la 22 februarie 2008, demonstrând excelența sportivă și realizările remarcabile ale atletelor.

2012 - Un accident feroviar în Argentina rănește sute de oameni

La 22 februarie 2012, Argentina a fost zguduită de un accident feroviar care a rănit sute de oameni. Evenimentul a subliniat importanța siguranței în transportul public și a generat discuții despre îmbunătățirea infrastructurii feroviare.

2014 - Parlamentul Ucrainei îl demite pe președintele Viktor Yanukovich

La 22 februarie 2014, în urma protestelor masive, Parlamentul Ucrainei l-a demis pe președintele Viktor Yanukovich. Acest eveniment a marcat o schimbare semnificativă în direcția politică a Ucrainei.

2015 - Zeci de morți în urma naufragiului unei bărci în Bangladesh

La 22 februarie 2015, zeci de oameni au murit în urma naufragiului unei bărci în Bangladesh. Această tragedie a evidențiat provocările legate de siguranța transportului pe apă și necesitatea măsurilor preventive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel