Data publicării:

S-a întâmplast astăzi 29 mai. 39 de fani ai fotbalului au murit la finala Cupei Europene pe stadionul Heysel din Bruxelles

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Cultura
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Iată câteva dintre evenimentele majore care au avut loc pe 29 mai:

1931 - Michele Schirru a fost executat pentru complotul de asasinare a dictatorului italian Benito Mussolini.

1953 - Neozeelandezul Edmund Hillary și Tenzing Norgay au ajuns pe vârful Muntelui Everest, fiind primii oameni care au escaladat cel mai înalt munte din lume. Realizarea nu a fost raportată lumii în așteptare până pe 1 iunie.

1979 - Mary Pickford, star de filme mute, a murit.

1979 - Episcopul Abel Muzorewa a fost învestit ca primul prim-ministru de culoare al Zimbabwe Rhodesia, cum a fost cunoscută țara pentru scurt timp înainte de independența față de Marea Britanie.

1985 - Treizeci și nouă de fani de fotbal, majoritatea italieni, au fost zdrobiți până la moarte în revoltele implicând suporteri ai echipelor Liverpool și Juventus la finala Cupei Europene pe stadionul Heysel din Bruxelles.

1994 - Erich Honecker, care a condus Germania de Est timp de 18 ani și a supravegheat construcția Zidului Berlinului, a murit în exil în Chile. Avea 81 de ani.

1999 - Naveta spațială americană Discovery a devenit prima navetă spațială care a andocat la Stația Spațială Internațională.

2001 - Un tribunal american a condamnat patru adepți ai disidentului saudit Osama Bin Laden pentru un complot de a ucide americani în străinătate, inclusiv pentru atentatele din 1998 asupra a două ambasade americane din Africa.

2002 - Marea Britanie și-a numit primul ministru de culoare în cabinet, Paul Boateng, în poziția numărul doi în Trezorerie.

2004 - Memorialul Național al Celui de-al Doilea Război Mondial din SUA a fost dedicat oficial.

2009 - Continuând să-și mențină nevinovăția, producătorul muzical Phil Spector a fost condamnat la cel puțin 19 ani de închisoare pentru uciderea unei actrițe de la Hollywood în 2003. A fost condamnat în aprilie pentru omor de gradul doi după un al doilea proces.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel