S-a dovedit: Cancerul la prostată este cel mai răspândit tip de cancer la bărbați. Care sunt cele 3 semne care indică că poți avea boala
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Cancerul este cauza numărul doi de deces după bolile de inimă, iar cel de prostată este cel mai frecvent tip de cancer la bărbați și a doua cauză de deces prin cancer la bărbați, după cel pulmonar.

Estimarea Societății Americane de Cancer pentru 2022 este că 268.490 de bărbați vor fi diagnosticați cu cancer de prostată și 34.500 vor muri din cauza acestei boli.

Majoritatea cancerelor de prostată se găsesc la bărbați cu vârsta peste 65 de ani. Cu toate acestea, estimarea Societății Americane de Cancer pentru 2022 este că 6.380 de bărbați sub 65 de ani vor fi diagnosticați cu cancer de prostată și 1.070 vor muri din cauza acestei boli.

Bărbații de până la 40 de ani pot face cancer de prostată, dar acest lucru este rar. 

Cancerul de prostată nu poate provoca semne sau simptome în stadiile incipiente. Multe semne și simptome apar adesea doar atunci când prostată este suficient de mare pentru a afecta uretra.

Semne că poți dezvolta cancer la prostată

1. Fluxul urinei este slab sau întrerupt.

2. Simțiți o senzație de arsură atunci când urinezi.

3. Este posibil să simțiți durere în partea inferioară a spatelui, la șolduri sau în partea superioară a coapselor. Durerea pelvină poate fi un indiciu că cancerul de prostată a metastazat sau s-a răspândit la oase.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai frecvente simptome asociate cu cancerul de prostată. 

Hipertrofia benignă de prostată este o mărire necanceroasă a prostatei care apare pe măsură ce îmbătrânim. 

Acest lucru poate provoca simptome ale tractului urinar inferior. Dar la fel poate și cancerul de prostată. 

Deci, dacă aveți oricare dintre aceste simptome, vă rugăm să vă consultați cu medicul dumneavoastră pentru o evaluare suplimentară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel