S-a deschis punctul de trecere a frontierei de la Porţile de Fier II
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
patrie
patrie

Ministrul de Interne al României, Traian Igaș, și omologul său din Serbia, Ivica Dacic, în prezența a peste 200 de români și sârbi din Valea Timocului, au tăiat, miercuri, panglica inaugurală a punctului de trecere a frontierei de la Porţile de Fier II dintre România şi Serbia.

[caption id="attachment_141900" align="alignleft" width="640" caption="Foto: Pentru Patrie"][/caption] La eveniment au fost prezenți și prefecţii din Mehedinţi, Caraş-Severin şi Timiş, chestorul Marian Tutilescu şi inspectorul general al Poliţiei de Fontieră Române, Ioan Buda.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat că deschiderea circulaţiei prin punctul PF2 este un moment aşteptat de mult timp atât de partea română, cât şi de cea sârbă, precum și o consecință a faptului ca la București şi Belgrad sunt interese de bună cooperare.

De asemenea, ministrul Administrației și Internelor a amintit că România susține susţine în continuare aderarea Serbiei la Uniunea Europeană.

"Practic ce am văzut cu toţii astăzi, relaţia dintre România şi Serbia a mai făcut un pas în a se apropia şi cred că cei mai fericiţi sunt oamenii din cele două zone, din Mehedinţi şi din Valea Timocului. Apreciez ce a făcut ministrul Dacic, şi-a arătat toată disponibilitatea pentru o bună cooperare. În contextul european, acesta este demersul pe care trebuie să-l facă fiecare ţară", a spus Igaş.

"Cu mulţi ani în urmă, când am fost în vizită în România, mi-a rămas întipărită în minte o vorbă, România are doi prieteni: Marea Neagră şi Serbia. Noi nu avem mare, deci nouă ne rămâne doar România", a declarat ministrul sârb, Ivica Dacic.

Pentru a sărbători inaugurarea punctului de frontieră, cei doi miniştri au mers în vama românească unde le-au cerut poliţiştilor de frontieră români să le ştampileze paşapoartele.

Proiectele de viitor privind frontiera dintre cele două state, vizează și deschiderea unor puncte de mic trafic, în deplină concordanță cu legislația Uniunii Europene și a spațiului Schengen, având în vedere că Serbia nu este membră a Uniunii Europene

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel