S-a deschis Expoziția Regală de la Palatul Elisabeta. Program şi bilete
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Palatul Elisabeta.  Foto: Crișan Andreescu
Palatul Elisabeta. Foto: Crișan Andreescu
S-a deschis publicului Expoziția Regală de la Palatul Elisabeta.

Expoziția Regală de la Palatul Elisabeta este deschisă în sezonul estival de vineri, 16 iulie, până duminică, 5 septembrie 2021. Programul săptămânal pentru vizitatori este vineri, sâmbătă și duminică, între orele 10.00-13.00 și 14.00-17.00.

Vizitatorii nu au nevoie de rezervări prealabile. Biletele pot fi cumpărate direct la intrare. Plata se poate face cu bani sau prin card. Tarifele biletelor sunt: pentru copii, studenți și pensionari 20 RON; pentru adulți 40 RON.Adresa Palatului Elisabeta este Șoseaua Kiseleff nr. 28, Sector 1 București (prin Intrarea Românești de lângă Muzeul Satului).

Vizitarea se face într-un tur ghidat, condus de voluntari ai Asociației Casa Majestății Sale. Vizitatorii au acces în Salonul Mihai I, Galeria de Artă Contemporană, Salonul Carol I și Elisabeta, Salonul Alb, Biroul Majestății Sale, Sala Regilor, Holul de Marmură și Sufrageria Mare.Sunt expuse uniformele militare ale Regelui Mihai I, colecția de costume populare a Reginei Elena, decorații și ordine regale, Colecția Regală de Artă Contemporană, portretele regilor și reginelor României din toate generațiile, precum și masa din Sufrageria Mare, pregătită pentru dineurile oficiale.Poate fi vizitată grădina Palatului, acolo unde are loc în fiecare an Garden Party și unde se află „Memorialul Copacilor”, care cuprinde arbori plantați de personalitățile regale și șefii de Stat care au vizitat palatul, din anul 2001 încoace.

De asemenea, începând cu 10 Mai 2021, la intrarea în palat este deschis Magazinul de suveniruri pentru vizitatori.Expoziția este un proiect anual al Asociației Casa Majestății Sale. Ea funcționează în lunile mai-noiembrie, în perioade care sunt anunțate din vreme, informează Familia Regală a României pe pagina oficială de Facebook.

Este deschis şi Domeniul Regal Săvârşin

Domeniul Regal Săvârșin este deschis în lunile iulie și august. Vizitatorii sunt așteptați în fiecare zi de vineri, sâmbătă și duminică, între ora 9.00 și ora 18.00.

Pot fi vizitate Muzeul Regal al Automobilului, Atelierul Auto al Regelui Mihai, Satul Regal, Magazinul de suveniruri și parcul. Vizitarea parcului se face în prezența unui ghid.

Grupuri organizate pot vizita domeniul de-a lungul anului, dacă solicită în prealabil, pe e-mail sau telefonic, o vizită specială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel