Data actualizării:
Data publicării:

S-a decis extinderea în Consiliul European. Klaus Iohannis: Felicitări Republicii Moldovei! Felicitări Ucrainei! Rezultat istoric

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
S-a decis extinderea în Consiliul European. Klaus Iohannis: Felicitări Republicii Moldovei! Felicitări Ucrainei! Rezultat istoric / Foto: Captură video Antena 3 CNN
S-a decis extinderea în Consiliul European. Klaus Iohannis: Felicitări Republicii Moldovei! Felicitări Ucrainei! Rezultat istoric / Foto: Captură video Antena 3 CNN

Consiliul European a decis acordarea începerii negocierilor de aderare pentru Ucraina și Moldova, a anunțat Klaus Iohannis.

Liderii statelor Uniunii Europene, reuniţi joi la Bruxelles, au decis să deschidă negocierile de aderare cu Ucraina şi Republica Moldova. Preşedintele Klaus Iohannis a felicitat Republica Moldova şi Ucraina și a apreciat că decizia de joi a Consiliului European este una "istorică".

"Vreau să vă spun că acum câteva minute a fost formal aprobat capitolul "Extindere", însemnând că în Consiliul European s-a decis acordarea începerii negocierilor de aderare pentru Ucraina și Moldova, așa cum a propus Comisia Europeană. S-a decis acordarea statului de candidat Georgiei și inclusiv pe Bosnia Herțegovina avem un text destul de pozitiv, urmând probabil o decizie pozitivă în primăvară.

Klaus Iohannis: Nu exagerez dacă spun că este un rezultat istoric

În acest sens, felicitări Republicii Moldova, felicitări Ucrainei, și mult succes în negocierile de aderare. Acesta este primul rezultat al Consiliului de astăzi și cred că nu exagerez dacă spun că este un rezultat istoric.

Este un pas foarte-foarte important pentru Moldova, pentru Ucraina, de asemenea, și pentru Georgia, și sunt foarte optimism că lucrurile vor merge bine mai departe. Și Republica Moldova, și Ucraina, s-au străduit foarte mult, au reușit într-un timp record să obțină progrese remarcabile și aceste progrese au fost văzute și onorate astăzi de Consiliul European", a spus Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel