S-a construit în România la fel ca în Turcia? Chirieac: Avem o mulțime de instituții care ar trebui să verifice. Cum adică nu știm? Păi, înseamnă că toți au fost mituiți?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Ambient Walking)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Ambient Walking)
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre standardele de construcție din România, țară în prima clasă de risc seismic.

„Și aici, în România, se construiește toată ziua, la nișe prețuri exorbitante și, fără îndoială, nu știm exact cât de bine sunt făcute aceste construcții. Doamne ferește să vină un cutremur din acesta și peste noi”, a spus Cristina Șincai, în emisiunea sa de la România TV.

Avem instituții care verifică construcțiile. Cine greșește, răspunde în fața legii

„Cu toată dragostea, când vine vorba de blocuri noi, avem Inspecția de stat în construcții, o mulțime de instituții care ar trebui să verifice felul în care s-au construit. Păi, cum adică nu știm? Există standarde foarte ridicate, fiindcă România este țară cu risc seismic. Acele standarde trebuie respectate.

În fiecare etapă a construcției, trebuie să vină directorul de stat în construcții să-și dea avizul. Păi, înseamnă că toți aceștia au fost mituiți? E foarte complicat atunci, fiindcă, în momentul în care un bloc nou pică, la un eventual cutremur, dezvoltatorii, cei care l-au construit, vor răspunde în fața legii. Cum s-a întâmplat și în Turcia - a fost arestat, la Istanbul, cel care fusese proprietarul a 250 de apartamente. S-au prăbușit toate. L-a luat poliția de pe aeroport și, probabil, o să putrezească în pușcărie, dacă nu pățește altceva mai rău.

Concluzia este că trebuie luate foarte în serios aceste standarde. Că te mai fură la finisaje, la gresie, la faianță, că instalația sanitară nu-i bine făcută e una, dar structura de rezistență trebuie să fie de cea mai bună calitate... mă gândesc. Într-o țară europeană, membră a Uniunii Europene și a NATO, ca să zic așa”, a răspuns analistul politic Bogdan Chirieac.

Bogdan Chirieac l-a întrebat pe Mugur Ciuvică dacă se teme de cutremur, la Miercurea Neagră

În contextul cutremurelor devastatoare care au avut loc în Turcia și a numeroaselor replici din ultimele zile, Mugur Ciuvică, președintele Grupului de Investigații politice, a spus care este locul în care se teme să nu-l prindă cutremurul:

„Dacă mă prinde cutremurul aici, la Casa Presei, stau cu puțină teamă, dar mă gândesc la faptul că, totuși, fiind în Casa Presei o oră și jumătate pe săptămână, nu voi avea ghinionul, dra*ului, exact în ora aia și jumătate să se întâmple“, a spus Mugur Ciuvică.

Vezi restul articolului și urmărește videoclipul aici: Unde se teme Mugur Ciuvică să fie la cutremur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel