Ryan Lochte a revenit în bazin cu o victorie la 200 m mixt la Campionatele SUA
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Sextuplul campion olimpic american Ryan Lochte, care a ispăşit o suspendare de 14 luni pentru dopaj, a revenit în competiţie cu o victorie în proba de 200 m mixt la Campionatele de nataţie ale SUA, duminică la Palo Alto (California).

Lochte, care a împlinit sâmbătă 35 de ani, a parcurs distanţa în 1 min. 57 sec. 76/100, adjudecându-şi al 27-lea titlu naţional, devenind unul din aspiranţii la echipa olimpică pentru JO de la Tokyo din 2020.

"A fost mai uşor acum zece ani", a comentat Lochte, care s-a impus cu un avans de 1 sec. 07/100 în faţa lui Shalne Casas. "Mai am un drum lung până în 2020", a adăugat el.

Suspendat până în iulie 2019 pentru că a violat regulile legate de dopaj (el a publicat o fotografie cu el cu perfuzii pe reţelele de socializare pe 24 mai 2018), Lochte, în vârstă de 34 de ani, va concura în şase probe pe durata Campionatelor Statelor Unite de la Palo Alto.

Originar din Canandaiga (statul New York), Lochte a fost suspendat şase luni (de către Comitetul olimpic american) pentru afacerea de falsă agresiune la Jocurile de la Rio de Janeiro, în 2016, care i-a adus porecla de "oribilul american".

Pe data de 14 august 2016, Ryan Lochte şi compatrioţii săi Gunnar Bentz, Jack Conger şi James Feigen, toţi medaliaţi cu aur la Rio de Janeiro, au pretins că au fost agresaţi de oameni deghizaţi în poliţişti în timp ce se întorceau în Satul olimpic după o petrecere.

Povestea a fost inventată, iar imaginile de pe camerele de supraveghere au arătat cum înotătorii urinau pe zidurile unei clădiri şi smulgeau afişe, înainte de a intra în conflict cu un om de pază, iar şoferul lor de taxi a chemat poliţia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel