Ruxandra Dragomir, despre Udrea: Nu a început să-şi caute boli pentru a obţine clemenţă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Ruxandra Dragomir povestește că a vizitat-o pe Elena Udrea în arest și a rămas surprins plăcută să vadă că prietena sa este extrem de puternică.

Ruxandra Dragomir spune că Elena Udrea nu s-a plâns ca alți politicieni și nu a încercat să se salveze prin denunțuri. Mai mult decât atât, prietena ei face referire și la cazul Monicăi Iacob Ridzi.

"Am fost astăzi pe la Elena şi m-am bucurat să văd că, în ciuda deciziei de ieri a Înaltei Curți, este la fel de puternică şi hotărâtă să lupte pentru a-şi demonstra nevinovăţia. Cine o cunoaşte cu adevărat nu ar fi surprins de această stare de fapt. Oriunde s-ar găsi şi în orice situaţie s-ar afla, Elena are forţa necesară pentru a duce lupta mai departe. A găsit întodeauna resurse să rămână puternică și zâmbitoare să își încurajeze mama şi pe noi.

În ultimele zile, ea a primit sute de mesaje de susţinere de la oameni obişnuiţi care o încurajează să lupte împotriva abuzurilor din sistemul judiciar. Foarte mulţi au văzut în curajul de care a dat dovadă o speranţă pentru îndreptarea propriilor nedreptăţi la care au fost supuşi.

Aceasta pentru că Elena nu a făcut ca alţi politicieni, nu a încercat să se salveze prin denunţuri mincinoase, nu a leşinat, nu a început să-şi caute tot felul de boli pentru a obţine clemenţa cuiva, ci a ales să vorbească despre mizeria din sistem şi să încerce să schimbe ceva. Am văzut că în urma semnalului de alarmă tras de Elena Udrea cu privire la condiţiile din arestul capitalei, lucrurile s-au pus în mişcare, iar instituţia a început deja să facă reparaţii şi renovări.

Dar cel mai important, după ce a vorbit de la tribuna Parlamentului despre situaţia disperată a celor două colege de cameră, autorităţile au reacţionat. Una dintre ele a fost deja eliberată sub control judiciar, după ce fusese ţinută acolo 2 luni de zile, fără să fie măcar audiată. Cealaltă colegă ar putea fi eliberată luni.

Din păcate, situaţia celor două femei pare că trădează o practică a judecătorilor şi a celor din sistem care fac abuz de această măsură a arestării preventive. Din laşitate, intimidaţi de procurori sau speriaţi de presiunea opiniei publice, unii magistraţi aleg cu prea multă uşurinţă să priveze de libertate nişte oameni care nici măcar nu au fost dovediţi vinovaţi. Aşa se întâmplă că, în multe cazuri, după ce le dau arest preventiv două sau trei luni, ajung să le dea drumul fără vreo condamnare. Cine răspunde pentru suferinţele şi umilinţele prin care au trecut asemenea persoane?

Eu consider că aceasta este şi situaţia Elenei. Vorbim despre un om care este arestat doar pe baza unor denunţuri. Elena nu merita să stea în arest preventiv, ci merita să se apere în libertate. O singură acuzaţie s-ar baza pe câteva probe şi acestea vorbesc despre nişte beneficii de 20.000 de euro obţinute, nu de Elena, ci de PDL (nu este clar daca este vorba despre PDL, PDL Bucureşti sau PDL Sector 2). Sunt convinsă că în ciuda deciziei de ieri a magistraţilor şi în ciuda tratamentului fara precedent la care este supusă, Elena îşi va demonstra nevinovăţia.
Adevarul fara catuse! Elena, nu ești singură!", a fost mesajul transmis de Ruxandra Dragomir, prietena Elenei Udrea.

VEZI ȘI: NOU SCANDAL MONSTRU la B1 TV între un politician și un jurnalist-VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel