Ruta Meilutyte, campioană olimpică, riscă suspendarea după ce nu fost găsită la trei controale antidoping
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Înotătoarea lituaniană Ruta Meilutyte, campioană olimpică în 2012 şi campioană mondială un an mai târziu în proba de 100 m. bras, riscă o suspendare de până la doi ani după ce nu fost găsită la trei controale antidoping, ea riscând să nu poată participe la JO 2020 de la Tokyo, informează BBC şi L'Equipe.

Meilutyte nu a fost găsită la trei controale antidoping inopinate, pe 22 aprilie şi 19 august 2018 şi pe 28 martie 2019.

Potrivit unui comunicat al Federaţiei lituaniene de nataţie, Meilutyte şi-a asumat deplina responsabilitate pentru faptul că nu a fost găsită la aceste controale.

Sportiva susţine că a completat greşit formularele de localizare. Ea are la dispoziţie 12 zile pentru a oferi explicaţii scrise federaţiei internaţionale de profil, FINA, înainte ca aceasta să deschidă o procedură disciplinară. 

Directoarea Agenţiei Lituaniene Antidoping, Kristina Jagminiene, a afirmat că este vorba de o "greşeală ruşinoasă" comisă de înotătoare, care până acum nu a avut probleme cu dopajul. Un sportiv care nu a fost găsit la trei controale antidoping într-un an riscă o suspendare de doi ani. O asemenea sancţiune ar face ca înotătoarea să rateze JO de la Tokyo.

După o lungă perioadă de antrenament în Anglia, Meilutyte a revenit în ţară, apoi, suferind de depresie, a locuit în Irlanda şi Australia. De la începutul sezonului, sportiva se antrenează în California. 

În 2015, ea a luat poziţie în public împotriva rivalei sale ruse Iulia Efimova, care a primit o suspendare de 16 luni după ce a fost depistată pozitiv la un steroid. Efimova şi Meilutyte au fost mari rivale înaintea JO 2016 de la Rio. Meilutyte, accidentată la cot, nu a terminat decât pe locul 7 la acea competiţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel