Rușii sunt înarmați cu lopeți pe front, din lipsa muniției, susțin britanicii
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Rezerviștii ruși ajung să lupte cu lopeți în Ucraina, susțin britanicii.

Rezerviştii ruşi ar fi înarmaţi cu lopeţi din cauza lipsei de muniţie, a scris pe Twitter Ministerul britanic al Apărării în cele mai recente actualizări de informaţii, conform Agerpres.

Luna trecută, rezerviştii ruşi mobilizaţi au afirmat că au primit ordin să atace un avanpost ucrainean din beton înarmaţi doar cu "arme de foc şi lopeţi", potrivit Ministerului Apărării.

Există o creștere a luptelor corp la corp

"Letalitatea instrumentului MPL-50 este mitologizată în special în Rusia", notează sursa citată. "Puţin modificată de când a fost proiectată în 1869, continuarea folosirii sale ca armă evidenţiază luptele brutale şi low-tech care caracterizează o mare parte a războiului", menţionează ministerul, potrivit căruia dovezi recente sugerează că a existat o creştere a luptei corp la corp în Ucraina şi că probabil a existat "mai puţin sprijin din partea focului de artilerie pentru că Rusia nu are muniţie".

Ministerul britanic a publicat zilnic actualizări cu privire la evoluţia războiului împotriva Ucrainei de când a început, în februarie anul trecut, în încercarea de a contracara versiunea rusă. Actualizările britanice sunt respinse de Kremlin şi considerate drept propagandă, notează dpa.

Mai mulți soldați Wagner care își bat cu lopata propriul comandant, surprinşi într-o filmare cu drona

Ucraina a lansat imagini video care par să-i arate pe luptătorii Wagner în timp ce își târăsc comandantul grav rănit departe de câmpul de luptă și apoi îl bat violent cu ceea ce par a fi lopeți. O dronă ucraineană a surprins incidentul în apropierea orașului din estul Bakhmut, unde lupte intense au loc de luni de zile. Patru soldați din grupul de mercenari Wagner din Rusia își poartă colegul printr-un peisaj de case ruinate, ținându-l de brațe și picioare, scrie The Guardian. Apoi îl aruncă lângă un hambar.

Vezi aici întreaga secvență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel