Rușii își blindează mașinile militare cu bucăți de cauciuc, pentru a nu fi distruse de dronele ucrainene / video viral
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Rușii recurg la tot felul de metode pentru a face față atacurilor cu drone ucrainene.

O filmare publicată de pagina de X NOELREPORTS arată o mașină folosită de trupele ruse în războiul împotriva Ucrainei care e blindată cu bucăți de cauciuc provenite de la anvelope.

De asemenea, pe plafonul mașinilor sunt instalate aparate de bruiaj pentru dronele inamice. Anterior, rușii au folosit metode similare pentru a-și proteja tancurile și avioanele de pe aeroporturi.

Imaginile din satelit de la Maxar de la baza aeriană Engels din Rusia au surprins în urmă cu un an două bombardiere strategice Tu-95 care aveau cauciucuri de mașini pe ele

„Deși pare destul de prostesc, ei par să încerce să facă tot ce pot pentru a blinda avioanele”, a spus Steffan Watkins, un consultant de cercetare open-source care urmărește avioanele și navele.

Watkins a adăugat că anvelopele ar putea fi folosite pentru a bloca și eventuale explozii ce s-ar putea declanșa deasupra aeronavelor.

Kremlinul a respins ideea lui Zelenski pentru un plan de pace

Moscova a respins sugestia lui Volodimir Zelenski că Kievul va prezenta un plan la Washington cu privire la o modalitate de a pune capăt războiului. Președintele Ucrainei a declarat ieri că invazia se va încheia cu dialog, dar că Kievul trebuie să fie într-o poziție puternică pentru asta, potrivit Sky News.

El a spus că va prezenta un plan lui Joe Biden și celor doi potențiali succesori ai săi, Kamala Harris și Donald Trump.

Răspunzând la aceasta, Kremlinul a spus că Moscova va continua lupta.

„Nu este prima dată când auzim astfel de declarații din partea reprezentanților regimului de la Kiev”, a spus Dmitri Peskov.

„Suntem conștienți de natura acestui regim de la Kiev. Ne continuăm operațiunea militară specială și ne vom atinge toate obiectivele”, a mai zis Peskov.

Între timp, Sir Keir Starmer și Olaf Scholz au afirmat că sprijinul Regatului Unit și Germaniei pentru Ucraina rămâne „inflexibil”.

Vorbind la o conferință de presă comună la Berlin, premierul a spus că Ucraina nu se luptă doar pentru a se apăra de agresiunea rusă, ci și „pentru toți oamenii din Europa”.

Olaf Scholz, cancelarul german, a declarat că ambele țări vor continua să acorde „sprijin financiar, economic, politic și militar” atâta timp cât este necesar.

În Kursk, trupele ruse susțin că au dezamorsat o rachetă neexplodată furnizată de SUA despre care spun că a fost doborâtă și găsită lângă instalația nucleară din regiune. Agenția de știri de stat TASS a raportat că trupele au descoperit racheta de la un lansator de rachete Himars la doar trei mile (cinci km) de centrală.

Moscova a susținut în repetate rânduri că Ucraina a încercat să atace centrala nucleară în timpul invaziei sale în regiunea Kursk.

Ieri, șeful organului de pază nuclear al ONU a vizitat locul, unde a avertizat despre riscurile unui accident nuclear

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel