Data publicării:

Rușii construiesc fortificații în interiorul Rusiei și în Ucraina. Sunt unele dintre „cele mai extinse din lume“ și evidențiază „îngrijorarea privind un progres ucrainean major”

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Rusia a construit „unele dintre cele mai extinse” apărări militare „văzute în lume”, în ultimul an, potrivit informațiilor militare britanice.

Fortificațiile evidențiază „îngrijorarea profundă a liderilor ruși că Ucraina ar putea realiza un progres major” în contraofensiva sa, a declarat Ministerul Apărării din Marea Britanie, conform SkyNews.

Sute de mile de tranșee au fost săpate adânc în interiorul teritoriului rus recunoscut internațional, cum ar fi regiunile Belgorod și Kursk, precum și în zonele ucrainene ocupate.

Rusia a „depus un efort deosebit” pentru a fortifica Crimeea – peninsula pe care a anexat-o în 2014 și pe care Ucraina a declarat că o va lua înapoi.

Dar MOD din Marea Britanie subliniază că ar putea exista un motiv diferit pentru unele dintre sistemele de apărare.

Comandanții locali și liderii civili este posibil să fi construit un număr dintre fortificații pentru a promova narațiunea conform căreia Rusia este amenințată de Ucraina și NATO - o narațiune pe care Kremlinul a folosit-o pentru a-și justifica invazia publicului său intern.

CITEȘTE ȘI      -      Contraatacuri ale Ucrainei în Bahmut. Rușii au fost alungați de pe unele poziții

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel