Kremlinul blochează site-ul Radio France Internationale și portalul în limba rusă al publicației The Moscow Times
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Vladimir Putin, Președintele Rusiei
Vladimir Putin, Președintele Rusiei
Site-ul Radio France Internationale a fost blocat de autoritățile din Rusia. Tot vineri, a fost blocat și portalul în limba rusă al publicației The Moscow Times.

Site-ul Radio France Internationale a fost blocat de autoritățile din Rusia. Tot vineri, a fost blocat și portalul în limba rusă al publicației The Moscow Times.

Accesul la site-ul web al postului public francez Radio France Internationale a fost blocat de ruși, anunță Sky News.

Roskomnadzor, autoritatea de supraveghere a comunicațiilor din Rusia, a blocat site-ul vineri.

Tot vineri, ziarul online The Moscow Times a anunțat că și site-ul său în limba rusă a fost blocat.

The Moscow Times este un ziar care a prezentat informații din Rusia timp de trei decenii de la prăbușirea Uniunii Sovietice, informează Mediafax.

Autoritatea de supraveghere a mass-media din Rusia, Roskomnadzor, a fost instituția care a blocat accesul la ambele site-uri, pentru încălcarea unei legi care interzice difuzarea de informații care ies din narativul propagandei, despre războiul din Ucraina.

Roskomnadzor „nu a precizat motivul” blocării accesului la site, potrivit unui articol postat pe site-ul RFI. Autoritatea de supraveghere a presei ruse a indicat doar că a răspuns la o solicitare din partea procurorului general rus.

Site-urile RFI, inclusiv site-urile în limba franceză și rusă, oferă o acoperire de 24 de ore a evenimentelor din Ucraina „de la începutul ofensivei ruse din 24 februarie”, se arată în articol.

Site-ul RFI a apărut vineri în baza de date a site-urilor blocate a Roskomnadzor, iar jurnaliştii AFP din Moscova nu au putut accesa site-urile postului în engleză, franceză sau rusă.

Rusia a accelerat eforturile de a reduce la tăcere mass-media independentă și oponenții guvernamentali ai războiului din Ucraina, pe care îl numește „operațiune militară”.

Parlamentarii ruși au adoptat recent o lege care îi pedepsește până la 15 ani de închisoare pe cei care publică informații despre armată considerate false de guvern.

Autoritățile au restricționat, de asemenea, accesul la zeci de instituții media independente, blocând și accesul la Facebook, Twitter și Instagram.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel