Data publicării:

Rușii atacă Harkovul, sistemul de apărare antiaeriană ucrainean răspunde

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Harkovul este ținta rușilor de mai multe săptămâni, acesta fiind un nou front deschis de forțele invadatoare. Mai mult, aliații se tem că rușii ar putea sparge apărarea ucraineană dacă nu sunt mobilizate mai multe ajutoare militare.

Trupele ruse au deschis focul în districtul Novobavarskyi din Harkov la ora 18:40 în data de 3 iunie. Forțele de apărare antiaeriană ale Ucrainei au răspuns la atac.


„Preliminar, a fost deteriorat o clădire nefolosită. În acest moment, nu există victime”, notează Pravda.

Citește și: Român din Ucraina, semnal de alarmă. Ce face Kievul pentru a da impresia că a rezolvat problema minorităților naționale

Ucraina are nevoie de sisteme de apărare aeriană

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a participat la o întâlnire a Consiliului Afacerilor Externe al Uniunii Europene cu miniștrii apărării ai UE marți (28 mai 2024) pentru a discuta sprijinul continuu acordat Ucrainei și necesitatea de a crește producția de apărare.

„NATO și Uniunea Europeană au lucrat foarte strâns pentru a furniza un sprijin militar, economic și financiar fără precedent Ucrainei,” a declarat Stoltenberg. A subliniat necesitatea de a intensifica livrarea „munițiilor, sistemelor de apărare antiaeriană, și în special a celor mai avansate, sistemelor Patriot.”

Înainte de Summitul de la Washington, NATO lucrează la planuri pentru a coordona în continuare furnizarea de echipamente și instruire, susținute de o promisiune financiară. Stoltenberg a subliniat necesitatea de a „preveni lacunele și întârzierile, așa cum am văzut recent,” și importanța de a oferi „un sprijin previzibil, responsabil pe termen lung,” astfel încât Ucraina să poată rămâne o națiune suverană și independentă.

Stoltenberg a adăugat că NATO „lucrează strâns cu baza industrială de apărare transatlantică pentru a intensifica producția,” atât pentru a susține Ucraina, cât și pentru stocurile proprii ale aliaților.

Citește și: Avertismentul Moscovei în privința folosirii sistemelor PATRIOT

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel