Data publicării:

Rusia va închide de luni toate intrările și ieșirile din Mariupol 

Autor: Dan Carp | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine din Mariupol
Imagine din Mariupol
Rusia intenționează să restricționeze accesul la Mariupol începând de luni, spun oficialii orașului.

Există informații potrivit cărora orașul Mariupol va fi complet închis pentru intrare și ieșire începând de luni, ceea ce ar putea împiedica alte evacuări umanitare, anunță BBC.

Petro Andryushchenko, un consilier al primarului orașului, a anunțat pe Telegram că forțele rusești intenționează să interzică oamenilor să părăsească sau să intre în Mariupol începând cu 18 aprilie.

De asemenea, se pare că în interiorul orașului vor fi impuse reguli „mai stricte", prin instalarea unor noi puncte de control pentru a monitoriza și restricționa circulația între districte.

Un oficial al guvernului ucrainean de la Kiev a afirmat că peste 360 de persoane din Mariupol au ajuns vineri în Zaporizhzhia. Tot vineri, rușii au anunțat că în fiecare zi au fost deschise „coridoare umanitare" din Mariupol către Rusia și către orașele Berdyansk și Zaporizhzhia, relatează Mediafax. 

Situația se va schimba radical față de sâmbătă dimineață

Așadar situația pare să se schimbe dramatic fața de acest weekend: vicepremierul ucrainean Irina Vereşciuk a anunţat sâmbătă dimineaţă că au fost create nouă coridoare umanitare pentru a evacua civilii, inclusiv pentru maşini particulare dinspre oraşul Mariupol, port la Marea Azov asediat de forţele ruse, informează Reuters şi DPA.

Vereşciuk a menţionat într-o declaraţie că cinci dintre cele nouă coridoare umanitare sunt în zona Lugansk, din estul ţării.

Cel puţin doi civili au fost ucişi şi patru răniţi în atacuri comise de forţele militare ruse în Ucraina, au anunţat sâmbătă dimineaţă autorităţi locale.

Guvernatorul provinciei Lugansk, Serhii Gaidai, a afirmat că o persoană a fost ucisă şi trei rănite în bombardamentele ruse asupra părţii de est a provinciei.

Un gazoduct a fost avariat la Lîsceansk şi Severodoneţk, localitate care a rămas fără apă şi gaze, a scris Gardai pe Telegram.

De asemenea, o persoană a murit şi una a fost rănită în timpul unui atac comis de armata rusă asupra unui sat din apropiere de Poltava, capitala regiunii omonime din centrul Ucrainei, a informat guvernatorul Dmitro Lunin într-o postare pe Telegram. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel