Rusia spune că intrarea Suediei și Finlandei în NATO reprezintă „un factor destabilizator“
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 29 iun 2022, 15:38
WhatsApp
Sursă foto: Unsplash (Marek Studzinski)
Federația Rusă a reacționat, după ce Turcia și-a dat acordul, ieri, pentru admiterea în Alianța nord Atlantică a Suediei și Finlandei.

Rusia nu vede cu ochi buni integrarea Finlandei şi Suediei în NATO, deoarece consideră că extinderea Alianţei Nord-Atlantice reprezintă un factor extrem de destabilizator, a declarat miercuri ministrul de externe adjunct de la Moscova, Serghei Riabkov, informează EFE.

Poziţia noastră este cunoscută, nu se schimbă, considerăm extinderea alianţei atlantice drept un factor extrem de destabilizator la nivel internaţional, iar Moscova are o atitudine negativă faţă de intrarea Suediei şi Finlandei în organizaţie, a declarat Riabkov pentru presa rusă, preluată de agenţia oficială TASS.

Potrivit Reuters, Riabkov a mai declarat că extinderea NATO către Suedia şi Finlanda nu contribuie la securitatea membrilor Alianţei Nord-Atlantice.

Summitul de la Madrid confirmă agresivitatea NATO faţă de Rusia, a transmis totodată diplomaţia rusă, anunţă AFP.

G Ad:

Summitul de la Madrid consolidează cursul unei îndiguiri agresive a Rusiei de către blocul atlantic, a susţinut Riabkov, conform Agerpres. 

Zelenski, la summitul NATO: Ucraina are nevoie de bani şi arme. E un război pentru viitoarea ordine mondială

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a spus miercuri liderilor statelor NATO că ţara sa are nevoie de mai multe arme şi de bani, circa 5 miliarde de dolari pe lună, pentru a se apăra în faţa agresiunii Rusiei, el susţinând că ambiţiile Moscovei nu se opresc la Ucraina, transmit agenţiile Reuters şi AFP. 

Acesta nu este un război declanşat de Rusia doar împotriva Ucrainei. Acesta este un război pentru dreptul de a dicta condiţiile în Europa - pentru cum va arăta viitoarea ordine mondială, a argumentat Zelenski în faţa liderilor NATO, cărora li s-a adresat prin videoconferinţă în timpul summitului Alianţei de la Madrid.

Este absolut necesar să sprijiniţi Ucraina

De aceea este absolut necesar să sprijiniţi Ucraina, chiar de acum, cu arme, finanţare şi sancţiuni politice împotriva Rusiei, care îi vor tăia capacitatea de a finanţa războiul, a motivat preşedintele ucrainean, subliniind că armata sa are nevoie în special de artilerie modernă, de rachete şi sisteme antiaeriene.

Oferind-ne acestea, puteţi rupe complet tactica Rusiei de a distruge oraşe şi de a teroriza civili, a insistat el.

Pentru a elimina superioritatea artileriei ruse, un avantaj semnificativ, ne trebuie mult mai multe din aceste sisteme moderne, din această artilerie modernă, a indicat preşedintele Zelenski, precizând de asemenea că Ucraina are nevoie de circa 5 miliarde de dolari pe lună pentru a se apăra în faţa invaziei ruse, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro