Rusia renunță la South Stream. UE, prima victorie pe plan mondial
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Directorul grupului rus Gazprom, Alexei Miller, a anunţat luni că renunță la proiectul de gazoduct South Stream. Preşedintele rus, Vladimir Putin, vorbise anterior de obstacolele ridicate de Uniunea Europeană împotriva realizării acestui proiect.

Directorul grupului rus Gazprom, Alexei Miller, a anunţat, luni, referitor la proiectul de gazoduct South Stream: "Proiectul este închis. Asta este", a declarat Miller reporterilor.

Potrivit EFE, preşedintele rus Vladimir Putin declarase luni că Rusia a decis să suspende construcţia gazoductului South Stream, care urma să transporte gaz natural din Marea Caspică în Europa, din cauza opoziţiei manifestate de Bulgaria de a permite ca gazoductul să tranziteze teritoriul bulgar.

Liderul rus a anunţat această decizie luni, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan. Putin a propus totodată să transforme Turcia într-o platformă de distribuţie de energie pentru sudul Europei.

Conducta South Stream, un proiect al cărui cost era estimat la 40 de miliarde de dolari, urma să transporte gazul natural rusesc în Europa, ocolind însă Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel