Rusia recrutează tineri refugiați palestinieni și sirieni. Ce sumă primesc aceștia
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto Twitter @UkrainianNews24
Sursa foto Twitter @UkrainianNews24
Armata rusă își extinde rândurile prin recrutarea de tineri palestinieni din lagărele de refugiați libanezi și sirieni pentru războiul împotriva Ucrainei.

Rusia recrutează tineri palestinieni și sirieni pentru războiul împotriva Ucrainei. Rusia a trimis deja aproximativ 300 de persoane în zona de luptă, potrivit Euromaidan.

”Palestinienii care locuiesc în Liban s-au înscris pentru a se alătura conflictului în curs din Ucraina, fiindu-le oferită o sumă de 350 de dolari de către entitățile ruse”, a declarat o sursă de securitate a Guvernului libanez.

Activiștii afiliați Ambasadei Palestinei în Liban sunt responsabili pentru efortul de recrutare.

În plus, organizația Hezbollah, susținută de Iran, cu sediul în Liban, s-a alăturat coordonării recrutării. Ei caută persoane cu experiență în operarea dronelor și experiență în războiul de gherilă urbană.

Majoritatea mercenarilor provin din Ein Al-Khalwa, cea mai mare tabără de refugiați palestinieni din Liban. Potrivit TML, recruții sunt membri ai mișcării politice Fatah. Președintele Mahmoud Abbas al Autorității Palestiniene conduce mișcarea.

Rusia caută și mercenari în Siria

Grupul PMC Wagner se ocupă de recrutare.

Forțele regulate siriene, în primul rând unitățile militare supravegheate de Rusia, ar putea, de asemenea, să ducă război împotriva Ucrainei în numele Rusiei. Pentru participarea la ostilități, Rusia plătește luptătorilor între 500 și 700 de dolari pe lună. Este un salariu foarte mare după standardele siriene.

Este important să reamintim că, în martie 2022, Serviciul de Informații pentru Apărare al Ucrainei a raportat că unii luptători sirieni au considerat participarea lor de partea rusă a războiului ca pe o oportunitate de a dezerta și a migra ilegal în țările UE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel