Data actualizării:
Data publicării:

Rusia: Protejăm Cernobîl de teroriști

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Ministerul rus al Apărării a emis o declarație în care susține că trupele sale dețin centrala nucleară de la Cernobîl pentru a o „proteja”, scrie BBC.

Instituția afirmă că face acest lucru pentru a se asigura că „grupurile naționaliste și alte organizații teroriste nu pot folosi situația din țară pentru a organiza o provocare nucleară”.

De asemenea, Rusia a declarat că nivelurile de radiații din zona înconjurătoare a centralei sunt normale și că personalul continuă să monitorizeze nivelurile de radioactivitate.

Florin Cîţu, președintele PNL: România este pregătită pentru refugiaţii din Ucraina

Preşedintele Senatului, liberalul Florin Cîţu, a declarat că România este pregătită pentru a primi refugiaţi din Ucraina.

„Ştiu că Ministerul Afacerilor Interne pregăteşte documentaţia. România este pregătită. Am avut o discuţie şi în interiorul partidului. La graniţă avem şi preşedinţi de consilii judeţene, şi în Suceava, şi în Maramureş, avem şi primari. Le-am spus că trebuie să fie pregătiţi, să ofere toate condiţiile celor care vin în România, să-i cazeze, să le ofere toate condiţiile ca aceştia să nu sufere. Este un moment dificil. Preşedinţii de consilii judeţene de ieri au luat măsuri. Domnul Gheorghe Flutur (n.r. - preşedintele Consiliului Judeţean Suceava) ştiu că în dimineaţa aceasta se întâlnea iar cu primarii din zonă', a spus Florin Cîţu, vineri, la Senat.

Klaus Iohannis a convocat CSAT marți

Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc marți, 1 martie, începând cu ora 12:00, la Palatul Cotroceni, a transmis Administrația Prezidențială.

Pe ordinea de zi a ședinței sunt incluse subiecte referitoare la evoluțiile privind situația de securitate euroatlantică în contextul agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei, implicațiile pentru România, măsurile pentru gestionarea integrată a unui eventual flux masiv de refugiați/persoane strămutate pe teritoriul național, în contextul securitar internațional. În cadrul ședinței Consiliului vor fi analizate și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale.

Klaus Iohannis a dat asigurări, în cursul zilei de joi, că niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranța sa și a familiei sale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel