Rusia ordonă revenirea militarilor în bazele permanente începând de vineri
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 22 apr, 15:26
WhatsApp
Foto Pexels
Rusia a ordonat comandamentului forţelor sale armate ca trupele să revină în bazele lor permanente începând de vineri, după exerciţiile militare aflate în desfăşurare în Crimeea şi Marea Neagră, transmit Reuters şi AFP.

„Trupele şi-au demonstrat capacitatea de a asigura o apărare credibilă pentru ţară. De aceea am decis să încheiem activităţile de inspectare în districtele militare de sud şi de vest, frontaliere cu Ucraina, a declarat ministrul rus al apărării Serghei Şoigu, citat într-un comunicat. 

Acesta a subliniat, totuşi, că armata trebuie să fie pregătită să răspundă rapid în cazul unei evoluţii nefavorabile a situaţiei în apropierea exerciţiilor Defender-Europe, desfăşurate de NATO, notează Agerpres. 

Defender-Europe este un exerciţiu multinaţional anual, sub comandament american, menit să construiască pregătire şi interoperabilitate între armatele SUA şi ale celorlalte state aliate, precum şi ale unor state partenere. În perioada martie - iunie, peste 28.000 de militari din 26 de ţări vor desfăşura exerciţii în peste 30 de zone de pregătire din 12 state.  

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro