Rusia oferă locuitorilor Moscovei suma record de 22.000 de dolari pentru a lupta în Ucraina
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Freepik
Freepik
Autoritățile din Moscova oferă un bonus record pentru noii recruți care vor lupta în Ucraina, acesta fiind cel mai recent semn al unei demers pentru creșterea numărului de trupe ruse.

Facilitatea financiară vine în contextul în care președintele Vladimir Putin se străduiește să recruteze soldați pentru armata sa, în timp ce invazia la scară largă a Rusiei în Ucraina intră în al treilea an.

Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a introdus o primă unică de 1,9 milioane de ruble (aproximativ 22 000 de dolari) pentru locuitorii orașului care se înrolează în armată, potrivit unei declarații făcute marți.

Oricine acceptă oferta ar putea câștiga până la 5,2 milioane de ruble (59.600 de dolari) în primul an de serviciu, a adăugat declarația.

Cei care doresc să se alăture luptei din Ucraina pot primi, de asemenea, plăți unice în numerar de aproximativ 5 690 $ - 11 390 $ pentru răniri, "în funcție de gravitate", iar familia unui soldat ucis în acțiune ar putea primi 34 150 $.

Se estimează că Rusia a pierdut 87% din trupele terestre active pe care le avea înainte de a-și lansa invazia în Ucraina

În timp ce numărul victimelor din Rusia rămâne învăluit în secret, estimările spun că numărul deceselor în rândul trupelor este ridicat. Peste 70.000 de soldați au fost probabil uciși sau răniți numai în lunile mai și iunie, a declarat Ministerul britanic al Apărării într-o actualizare din 12 iulie, în timp ce armata rusă s-a confruntat cu pierderi mari pe un nou front în regiunea Harkov.

Se estimează că Rusia a pierdut 87% din trupele terestre active pe care le avea înainte de a-și lansa invazia în Ucraina și două treimi din tancurile pe care le avea înainte de invazie, a declarat pentru CNN, în decembrie anul trecut, o sursă familiarizată cu o evaluare declasificată a serviciilor de informații americane, furnizată Congresului.

Rețelele de socializare sunt pline de videoclipuri făcute cu drone. În imagini sunt observați soldați ruși morți sau cu răni care le schimbă viața. Ei le numesc, cu tristețe, lupte "de măcinat carne” împotriva apărătorilor ucraineni. Soldații ucraineni au vorbit adesea despre modul în care forțele lor, depășite numeric, se confruntă cu așa-numitele atacuri cu valuri umane din partea unui inamic ai cărui comandanți par fericiți să tolereze uzura brutală.

Pe măsură ce decesele personalului se înmulțesc, Kremlinul caută peste tot luptători pe care să îi trimită pe front

Pe măsură ce decesele personalului se înmulțesc, Kremlinul caută peste tot luptători pe care să îi trimită pe front.

Potrivit unui decret publicat de Kremlin în decembrie, Putin a ordonat armatei țării să mărească numărul trupelor cu 170 000, ceea ce ar duce numărul total al personalului militar rus la peste 2,2 milioane, dintre care 1,32 milioane de soldați.

Aceasta echivalează cu o creștere cu 15% a armatei ruse și marchează a doua astfel de extindere a armatei de când Putin și-a lansat invazia.

Putin a ordonat inițial o "mobilizare parțială" imediată a cetățenilor ruși în septembrie 2022, în urma unei serii de înfrângeri care a provocat probleme la Moscova. Mobilizarea însemna că cetățenii care erau rezerviști militari puteau fi chemați și că cei cu experiență militară erau supuși recrutării.

Campania de recrutare a dus la demonstrații violente - în special în regiunile cu minorități etnice din Rusia, unde s-au concentrat eforturile de mobilizare. Toată acțiunea a provocat un exod al bărbaților de vârstă militară care au părăsit țara pentru a evita să intre în război.

Deși campania de mobilizare a fost suspendată în noiembrie 2022 după ce oficialii au declarat că obiectivul de recrutare a 300 000 de persoane a fost atins, Rusia a recrutat luptători în afara granițelor sale pentru a lupta în Ucraina.

Rusia a recrutat până la 15.000 de nepalezi pentru a lupta în războiul său din Ucraina, în timp ce numărul de soldați nepalezi morți sau dispăruți rămâne necunoscut . Un soldat nepalez care a vorbit cu CNN a declarat că recruți afgani, indieni, congolezi și egipteni se numără printre cei care sunt instruiți în academiile militare ruse pentru luptători străini, conform CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel