”Rusia nu va putea să lanseze o nouă ofensivă!” Generalul american Ben Hodges are o soluție
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Unul dintre cei mai reputați strategi ai Pentagonului, generalul american Ben Hodges, a dezvăluit, într-un interviu acordat lui Radu Tudor, ce se află în spatele acțiunilor Rusiei în Ucraina.

„În primul rând, românii ar trebui să fie bucuroşi că liderii lor au recunoscut în ultimii ani ameninţarea şi au făcut ceea ce e necesar ca România să fie pregătită să se apere şi să ajute aliaţii. România şi Polonia sunt „balamaua” din mijlocul Flancului Estic al NATO şi au un rol important atât aerian, cât şi naval, terestru şi cibernetic”, a spus generalul american Ben Hodges în interviul acordat jurnalistului Radu Tudor pentru emisiunea „Punctul de întâlnire” de la Antena 3.

„Sunt timpuri periculoase. Rusia a arătat cine este cu adevărat, iar majoritatea românilor ştiau deja asta. Cred că intenţia este să distrugă Ucraina ca stat. Putin a spus cu ani în urmă că Ucraina nu este un stat cu adevărat. Cred că va face tot ce poate ca să elimine orice structură, orice populaţie, orice arată că ar fi un stat ucrainean. De aceea primarii sunt răpiţi, infrastructura e distrusă, oamenii sunt relocaţi”, a spus acesta.

„Suntem în faza decisivă a campaniei acum”

„Suntem în faza decisivă a campaniei acum. Cred că următoarele trei săptămâni vor determina ce se întâmplă. Forţele ruseşti au fost învinse de cele ucrainene, au eşuat în fiecare ţel, după şase săptămâni nu au cucerit Mariupol, e incredibil cât suferă locuitorii, dar încă rezistă. Rusia nu a reuşit să înfrângă Ucraina, deci nu au cum să intre într-un conflict cu NATO pentru că nu pot învinge în Ucraina”, a zis Ben Hodges.

„Trebuie să ne gândim la câştig, nu doar la a susţine Ucraina în luptă. Vestul, Statele Unite, NATO, Uniunea Europeană trebuie să discute despre câştigare, nu doar despre a ţine Ucraina în viaţă şi a preveni o victorie a Rusiei. Ce vreau să spun? A câştiga înseamnă cel puţin revenirea cu totul la situaţia de dinainte de 24 februarie. Cu totul! (...) Pe termen scurt, în următoarele trei săptămâni, dacă accelerăm livrarea a tot ceea ce e necesar, dacă spunem că vrem să câştigăm, că e şi lupta noastră, că e un conflict european care are loc în Ucraina, atunci cred că Ucraina are capacitatea să rupă forţele ruseşti şi să nu le mai dea ocazia unei noi ofensive în Est. Se retrag, încearcă să se reorganizeze, asta înseamnă că dincolo de graniţe, în Rusia, sunt ţinte vulnerabile: combustibil, muniţie, transporturi. Sunt ţinte bune. Dacă dăm Ucrainei informaţiile să le identifice și ne asigurăm că au armele cu care să le atace, Rusia nu va putea să lanseze o nouă ofensivă”, a spus acesta în cadrul interviului, se precizează pe blogul lui Radu Tudor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel