Rusia nu mai tolerează provocările. Avertisment DUR!
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Rusia a transmis că nu va mai tolera provocările altor state în apele Crimeei, făcând trimitere la situația creată de HMS Defender. 

Rusia nu va mai tolera provocări în apele Crimeei, cum a fost cazul incidentului în care a fost implicat luna trecută distrugătorul britanic HMS Defender, a declarat miercuri secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al preşedinţiei ruse, Mihail Popov, relatează Agerpres, citând agenţia EFE.

Acest tip de acţiuni va fi respins cu metode de o duritate maximă, indiferent cărui stat îi aparţine transgresorul, a spus Popov într-un interviu acordat cotidianului Rossiiskaya Gazeta.

„Provocare premeditată”


El a calificat drept provocare premeditată incidentul în care a fost implicat pe 23 iunie acel distrugător britanic care, potrivit Moscovei, a pătruns circa trei kilometri în interiorul apelor ruseşti, Rusia considerând că apele din apropierea Crimeei anexate îi aparţin, în timp ce Londra a asigurat că nava sa efectua o traversare paşnică dinspre portul ucrainean Odessa către Georgia.

Le sugerăm adversarilor noştri să mediteze foarte adânc dacă merită să desfăşoare astfel de provocări, ţinând cont de capacităţile Forţelor Armate ale Rusiei, a indicat responsabilul rus.

El a estimat că, judecând după declaraţiile oficialilor britanici, care au insistat asupra principiului liberei navigaţii, nu este exclus să continue acţiunile provocatoare ale navelor britanice. Din nefericire, forţele navale ale ţărilor NATO au fost alese drept instrument de presiune şi provocare contra Rusiei folosind o interpretare arbitrară a dreptului maritim internaţional şi a tradiţiilor navigaţiei, a mai susţinut Mihail Popov.

Focuri de avertisment în Marea Neagră

O navă militară rusă a tras focuri de avertisment asupra distrugătorului HMS Defender al Marinei Regale britanice după ce acesta a intrat în apele ruseşti din Marea Neagră, iar un avion rusesc a lansat bombe în calea sa, a declarat Ministerul rus al Apărării, citat de TASS, scrie Agerpres. 

Defender a părăsit apele ruseşti la scurt timp, după ce înaintase până la 3 kilometri în interiorul acestora, a adăugat ministerul rus.

Vezi și: Incident în Marea Neagră. Forţele navale ruse au deschis focul 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel