Rusia, noi teste militare. ÎNARMARE fără precedent a armatei
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
rachete_rusia
rachete_rusia
Federația Rusă anunț că tocmai a testat cu succes o nouă rachetă balistică, informație menită a stârni îngrijorare în NATO. 

Se înmulțesc veștile nu tocmai liniștitoare venite de la Moscova. Agenția TASS anunță că Federația Rusă tocmai a testat cu succes o nouă rachetă balistică, informație menită a stârni îngrijorare în NATO, dar mai ales între țările vecine Rusiei. Conform Ministerului rus al Apărării, forţele aerospaţiale au realizat testări ale unei noi rachete balistice la poligonul de testare Sarî-Şagan, în Kazahstan.

„Noua rachetă balistică a sistemului de apărare antirachetă rus a confirmat cu succes caracteristicile sale într-o serie de teste”, se spune într-un comunicat al Ministerului rus al Apărării. Potrivit agenției de presă TASS, lansarea precedentă a unei noi rachete balistice a avut loc la sfârşitul lunii octombrie și s-a desfășurat pe acelaşi poligon din Kazahstan. Așadar, în mai puțin de o lună, Federația Rusă a testat două noi rachete balistice, cu rază medie de acțiune.

În ultima vreme, Federația Rusă și-a întețit activitățile de testare militară. În preajma zilei de naștere a lui Vladimir Putin s-a anunțat că forțele armate au testat cu succes o rachetă de croazieră hipersonică Tsirkon, care a lovit cu precizie ținta din Marea Barents. Președintele Putin a fost informat chiar de șeful Statului Major al Armatei ruse, Valerii Gherasimov, de succesul acestui test. „Acesta este un moment important nu doar pentru forțele noastre armate, dar pentru întreaga noastră țară, în general”, i-a răspuns Putin generalului Gherasimov, informează Libertatea Cuvântului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel