Rusia, muncitori din Coreea de Nord. Sancţiuni ONU
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Rusia neagă că ar încălca sancţiuni ale ONU angajând noi lucrători nord-coreeni.

Alexander Matsegora, ambasadorul Rusiei în Coreea de Nord, a declarat vineri că Moscova nu a încălcat sancţiunile ONU ce restricţionează angajarea de lucrători din Coreea de Nord şi nici nu a adus noi lucrători nord-coreeni în ţară, a anunţat Interfax, relatează Reuters.

Potrivit ediţiei de joi a Wall Street Journal (WSJ), Rusia permite intrarea a mii de noi lucrători nord-coreeni în ţară şi acordă noi permise de muncă, ceea ce ar fi o încălcare a unor sancţiuni ONU. Orice permis de muncă eliberat pentru lucrători nord-coreeni în Rusia este pentru cei deja stabiliţi în ţară şi care au fost angajaţi în baza unor contracte vechi, a precizat ambasadorul Alexander Matsegora citat de Interfax.

Presiune asupra Phenianului

Peste 10.000 de noi lucrători nord-coreeni s-au înregistrat în Rusia din septembrie, potrivit ziarului american, care citează date ale Ministerului rus de Interne. Acţiunea Rusiei ar putea încălca sancţiunile ONU de a reduce fluxurile de numerar către Coreea de Nord şi a pune presiune asupra Phenianului pentru a renunţa la armele nucleare, a relatat WSJ, citând oficiali americani. Datele Ministerului Muncii obţinute de WSJ arată că cel puţin 700 de noi permise de muncă au fost emise pentru nord-coreeni în Rusia în acest an, scrie cotidianul.

Interdicţia prezenţei muncitorilor face parte dintr-o gamă mai largă de sancţiuni ce vizează eliminarea unui venit important pentru regimul lui Kim Jong Un. Cea mai mare parte a banilor câştigaţi de nord-coreeni în străinătate ajung în vistieria guvernului, în timp ce aceşti angajaţi muncesc în condiţii extreme, a relatat WSJ.

Vezi și: Mike Pompeo, forum Singapore, declarații arsenal nuclear Coreea de Nord


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel