Data publicării:

Rusia lui Putin oferă partenerilor din BRICS dreptul de a construi un modul pe viitoarea sa staţie spaţială

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Şeful agenţiei spaţiale ruse a indicat luni că partenerii Moscovei din grupul BRICS ar putea construi un modul pentru viitoare sa staţie orbitală, a transmis agenţia de presă Interfax, citată de Reuters. Grupul BRICS este format din Brazilia, India, China şi Africa de Sud

Raportând de la o întâlnire BRICS cu privire la cooperarea spaţială din Hermanus, Africa de Sud, Interfax a zis că ”se presupune că primul modul al Staţiei Orbitale Ruse (ROS) va fi lansat în 2027, construcţia urmând să fie finalizată până în anul 2032.

Până atunci, Staţia Spaţială Internaţională, unul dintre ultimele forumuri de cooperare dintre Washington şi Moscova, pentru că invazia Federației Ruse în Ucraina a trimis relaţiile la un nivel scăzut post-Război Rece, este probabil să fie dezafectată.

'Aş dori să invit partenerii BRICS să... să creeze un modul cu drepturi depline care, fiind parte a ROS, să permită ţărilor BRICS să folosească capacităţile de pe orbita joasă a Pământului pentru a-şi implementa programele spaţiale naţionale', a spus directorul general al Roscosmos, Iuri Borisov, citat de Interfax.

Roskosmos a zis în luna august 2022 faptul că noua sa staţie spaţială va consta din şase module şi o platformă de serviciu, cu scopul de a găzdui până la patru cosmonauți. Aceasta va fi construită în două faze, însă nu a oferit date precise.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel