Rusia, în top 5 țări privind răspândirea HIV. Ce spune Ministerul Sănătății
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Rusia, în top 5 țări privind răspândirea HIV. Ce spune Ministerul Sănătății / Foto> Pixabay, de padrinan
Rusia, în top 5 țări privind răspândirea HIV. Ce spune Ministerul Sănătății / Foto> Pixabay, de padrinan
Află în articol ce spune Ministerul Sănătății din Rusia despre datele conform cărora Federația Rusă se află în primele 5 țări în ceea ce privește răspândirea HIV.

Informația că Federația Rusă este una dintre primele cinci țări din lume în ceea ce privește răspândirea infecției cu HIV nu este adevărată, a susține serviciul de presă al Ministerului Sănătății din Rusia, scrie Interfax.

"Mass-media a publicat date presupuse UNAIDS, care includ Federația Rusă în primele cinci țări din lume în ceea ce privește răspândirea infecției cu HIV, ceea ce nu este adevărat", a spus serviciul de presă al Ministerului Sănătății într-un comunicat.

Se observă că datele la care se referă autorul publicației originale, fără a verifica informațiile difuzate de alte media, interpretează în mod arbitrar cifre din diverse surse care acumulează informații despre răspândirea epidemiei HIV/SIDA pentru diferiți ani de observație.

"Mai mult, aceste date nu ne permit să evaluăm situația răspândirii infecției HIV în Rusia", a adăugat ministerul.

Ei au remarcat că incidența infecției cu HIV în Rusia este în scădere constantă: cu 6,8% în 2019 față de 2018, cu 24,8% în 2020 față de 2019, cu 2% în 2021 față de anul 2020.

"În total, incidența din 2018 până în 2021 a scăzut cu 31,4%, de la 58,6 la 40,2 la 100.000 de locuitori", a precizat ministerul.

Ministerul Sănătății a spus că Rusia diferă de alte țări prin faptul că are un sistem stabilit de observare statistică personală. Toate informațiile despre morbiditatea și mortalitatea cauzate de infecția cu HIV sunt disponibile pe scară largă și publicate oficial de Rosstat, Ministerul Sănătății din Rusia și Rospotrebnadzor.

Vaccin revoluționar împotriva HIV, eficient în prima fază a studiului clinic pe oameni

Cercetătorii raportează rezultatele pozitive dintr-un studiu clinic de fază 1 concentrat pe un vaccin împotriva virusului imunodeficienței umane (HIV). Agentul patogen nu produce de obicei un răspuns imunitar suficient de mare pentru a-l opri, ceea ce l-a transformat într-un virus periculos și mortal.

Unul dintre obiectivele creării unui vaccin este de a găsi o formulă care să inducă așa-numiții anticorpi de neutralizare larg (bnAb), un răspuns imunitar care poate face față provocării. Studiul arată că acest vaccin poate induce precursorii bnAb.

Acești bnAb se dezvoltă rar în timpul infecției. Celulele B, precursoare de bnAb, sunt mai puțin frecvente la om. Dar crearea unui astfel de răspuns imunitar ar pregăti organismul să lupte împotriva infecțiilor de la diversele tulpini ale HIV la nivel global. Și această abordare ar putea fi folosită nu doar pentru HIV, ci și pentru gripă, virusul hepatitei C și betacoronavirusurile.

În acest studiu de fază 1, participanții au primit fie două doze de placebo, fie două doze de vaccin, fie o versiune cu doză mică, fie o doză mare. Acestea au fost administrate la opt săptămâni una de alta. Vaccinul a avut un profil de siguranță favorabil și a indus răspunsul corect la 35 din cei 36 de primitori ai vaccinului.

Abordarea este cunoscută sub denumirea de direcționare a liniei germinale. Există un număr mic de celule B în corpul uman în starea lor „naivă” sau „linie germinativă”. Dacă întâlnesc un agent patogen, aceste celule se vor lega slab de acesta și, pe parcursul săptămânilor, vor produce anticorpi din ce în ce mai buni care se pot atașa complet de suprafața virusului și o pot neutraliza.

Vaccinul își propune să stimuleze aceste celule B să producă bnAb. Este posibil ca încercările anterioare să nu fi avut succes, deoarece nu au stimulat suficiente celule B. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel