Rusia face primii pași pentru a se retrage din OMC și OMS. Se plânge că este NEGLIJATĂ
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Președintele Rusiei, Vladimir Putin
Președintele Rusiei, Vladimir Putin
Un înalt oficial rus acuză organismele internaționale că acestea neglijează „toate obligațiile față de țara noastră”.

Guvernul rus începe procesul de retragere unilaterală dintr-o serie de organisme internaționale, inclusiv Organizația Mondială a Comerțului și Organizația Mondială a Sănătății, a declarat marți vicepreședintele Dumei Ruse, Piotr Tolstoi.

„Avem de lucru pentru a ne revizui obligațiile internaționale și tratate care astăzi nu aduc niciun beneficiu, ci în schimb dăunează direct țării noastre. Ministerul de Externe a trimis o listă cu astfel de acorduri Dumei de Stat”, a spus Tolstoi. 

Tolstoi a evidențiat organizațiile internaționale de comerț și sănătate, spunând că „următorul pas este retragerea din OMC și OMS, care au neglijat toate obligațiile față de țara noastră”, potrivit Politico.

Țările europene membre ale OMS au votat pe 10 mai în favoarea unei rezoluții care obligă OMS să decidă cu privire la potențiala mutare a biroului său european pentru boli netransmisibile din Moscova, precum și suspendarea temporară a reuniunilor regionale din Rusia.

Rezoluția a fost criticată de ministrul adjunct al Sănătății al Rusiei, Andrei Plutnițki, care a descris-o drept o ”încălcare gravă a constituției OMS”.

Și în martie, un partid minoritar pro-Kremlin din Duma a elaborat un proiect de lege prin care propunea retragerea din OMC, după ce un grup de țări occidentale a ales să suspende activitățile comerciale ale Moscovei după invadarea Ucrainei.

Citește și ...

Rusia acuză Ucraina că nu vrea să negocieze pentru oprirea conflictului militar

Administraţia Vladimir Putin a acuzat, miercuri, Ucraina de lipsă totală de voinţă pentru negocieri în scopul opririi conflictului militar.

"Negocierile nu avansează şi constatăm o lipsă totală de voinţă din partea negociatorilor ucraineni de a continua acest proces", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei.


În schimb, marţi, Administraţia Volodimir Zelenski a acuzat Rusia că este responsabilă de suspendarea negocierilor pentru un armistiţiu general şi un acord de pace.

Pe 22 Aprilie, președintele rus Vladimir Putin a acuzat Kievul că este „inconsecvent” în discuțiile cu Moscova privind încheierea războiului din Ucraina și a minimizat perspectiva unei întâlniri imediate cu omologul său ucrainean Volodymyr Zelensky. Citește întreaga știre AICI.

.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel