Rusia, exclusă OFICIAL de la barajul pentru CM 2022. Meciul Scoţia-Ucraina, amânat
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie creată de Dom Le Roy, de la Pexels
Fotografie creată de Dom Le Roy, de la Pexels
Rusia a fost exclusă de FIFA din calificările pentru Campionatul Mondial din 2022. 

”În această seară, Comitetul Organizatoric FIFA a luat mai multe decizii cruciale în legătură cu play-off-ul de calificare la Cupa Mondială de la Qatar, în urma consultărilor cu UEFA, dar și cu federațiile membre.

La data de 3 martie, Federația Ucraineană de Fotbal s-a adresat FIFA pentru o reprogramare a meciului din calificări din cauza imposibilității de a organiza atât deplasarea, cât și antrenamentele echipei în circumstanțele actuale.

În urma consultărilor cu UEFA și cu cele patru federații participante în play-off-ul A din calificări, am ajuns la un acord anonim ca în spirit de solidaritate să acceptăm această cerință. Meciul dintre Scoția și Ucraina, programat inițial la data de 24 martie 2022, va fi amânat pentru luna iunie și, în consecință, meciul dintre Țara Galilor și Austria va fi, de asemenea, amânat.

În plus, ca urmare a deciziei din 28 februarie 2022 luată alături de Comitetul Executiv UEFA de a suspenda toate echipele din Rusia de la participarea competițiilor organizate de FIFA și UEFA, Comitetul Organizatoric FIFA a decis ca Polonia să se califice direct în finala play-off-ului B care va avea loc la data de 29 martie 2022 și unde se va duela cu câștigătoarea partidei dintre Suedia și Cehia”, a fost anunțul făcut de FIFA.

Forul mondial a precizat că Polonia se va califica direct în finala play-off-ului unde se va duela cu câștigătoarea partidei dintre Suedia și Cehia.

Alte măsuri anunţate luna această de FIFA împotriva Rusiei 

- Nicio competiție internațională nu se va disputa pe teritoriul Rusiei, meciurile considerat „acasă” fiind jucate pe teren neutru și fără spectatori;

- Asociația membră care reprezintă Rusia va participa la orice competiție sub numele „Uniunea de Fotbal a Rusiei (RFU)” și nu „Rusia”;

- Niciun steag sau imnul Rusiei nu va fi folosit în meciurile la care participă echipe de pe teritoriul Rusiei.

Rusia a fost deposedată și de finala Ligii Campionilor din 2022, eveniment care ar fi trebuit găzduit în Sankt-Petersburg, partida urmând a se desfășura la Paris.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel