Rusia, după ce NATO a anunțat 4 noi grupuri de luptă în estul Europei: Isterie antirusă, militarizarea Europei se accelerează
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Kremlinul o acuză pe Maia Sandu de „rusofobie”. Moscova nu va lăsa fără reacţie „declaraţiile antiruseşti ale Chişinăului”, ameninţă Maria Zaharova
Kremlinul o acuză pe Maia Sandu de „rusofobie”. Moscova nu va lăsa fără reacţie „declaraţiile antiruseşti ale Chişinăului”, ameninţă Maria Zaharova
Rusia a reacționat după ce NATO a anunțat că va trimite patru grupuri de luptă în estul Europei.

Rusia a denunţat joi seară decizia NATO de a crea patru noi grupuri de luptă în flancul estic al Alianţei Nord-Atlantice, Moscova susţinând că organizaţia îşi confirmă astfel poziţia antirusă, transmite Agerpres, citând dpa.

Militarizarea Europei se accelerează ca urmare a eforturilor alianţei, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova.

Prin promisiunea că va furniza arme suplimentare Ucrainei, alianţa confirmă interesul său de continuare a ostilităţilor, a adăugat ea.

VEZI ȘI: Mircea Geoană, despre armele chimice și biologice ale Rusiei: Nu avem indicii cu privire la folosirea iminentă

NATO, patru noi grupuri de luptă în Bulgaria, România, Slovacia şi Ungaria



Liderii statelor membre NATO, reuniţi joi la Bruxelles într-un summit extraordinar, au aprobat patru noi grupuri de luptă în Bulgaria, România, Slovacia şi Ungaria.

Acestea se adaugă celor patru grupuri existente deja în ţările baltice şi Polonia. Aşadar, avem opt grupuri multinaţionale ale NATO de la Marea Baltică la Marea Neagră, a spus secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, într-o conferinţă de presă după încheierea reuniunii. NATO are deja grupuri de luptă în Estonia, Letonia, Lituania şi Polonia.

VEZI ȘI: Stoltenberg, după Summitul NATO: Vom furniza drone în Ucraina. China să se abțină de la sprijinirea Rusiei

Zaharova a continuat cu declarații halucinante: Summitul NATO, o ședință pentru spălare de creier



Reprezentanta diplomaţiei ruse a acuzat NATO că urmează orbeşte interesul Statelor Unite de a ţine sub control Rusia. Isteria antirusă a fost promovată pentru a spori costurile achiziţiilor de arme, de pe urma cărora SUA au profitat financiar, mai presus de toate, a continuat Maria Zaharova.

Ea a descris summitul extraordinar al NATO, desfăşurat joi la Bruxelles, drept nimic altceva decât o şedinţă pentru propria sa spălare pe creier.

SUA sunt incapabile să tolereze faptul că Rusia este o ţară care ia propriile decizii suverane şi care îşi poate urma o politică independentă, a mai spus reprezentanta MAE rus.

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Nicolae Ciucă au participat, joi, la reuniunea extraordinară a şefilor de stat şi de guvern din ţările membre NATO, organizată la Cartierul General al Alianţei din Bruxelles. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel