Rusia deschide dosar penal împotriva judecătorilor Curții Penale Internaționale, ca răspuns la mandatul de arestare pe numele lui Putin
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Rusia a deschis o anchetă penală împotriva judecătorilor Curții Penale Internaționale.

Rusia ripostează împotriva procurorului și judecătorilor Curții Penale Internaționale care au emis un mandat de arestare pentru Vladimir Putin prin deschiderea unui dosar penal împotriva lor, conform SkyNews.

Comitetul de Investigații al țării, care este responsabil pentru investigarea crimelor grave, a declarat că nu există motive de răspundere penală din partea președintelui rus și a susținut că șefii de stat au imunitate față de jurisdicția altor țări.

Acțiunea Rusiei este un gest simbolic de sfidare ca răspuns la mandatul emis împotriva lui Vladimir Putin.

Curtea Penală Internațională l-a acuzat vineri pe Vladimir Putin că a răpit copii din Ucraina, ceea ce constituie o crimă de război.

Instanța a susținut că președintele rus este „responsabil pentru crima de război de deportare ilegală a populației (copii) și cea de transfer ilegal de populație (copii) din zonele ocupate ale Ucrainei în Federația Rusă”.

Kremlinul a numit mișcarea scandaloasă, dar nulă din punct de vedere juridic, deoarece Rusia nu este semnatară a tratatului care stă la baza CPI.

CITEȘTE ȘI     -    Mandat de arestare pe numele lui Putin. Chirieac: Probabil nu va fi dus în fața justiției, dar în fața istoriei este cu siguranță condamnat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel