Rusia construiește a doua cea mai înaltă clădire din lume. Va avea 703 metri și 150 de etaje / VIDEO
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
captură foto Youtube
captură foto Youtube
Rusia va construi a doua cea mai înaltă clădire din lume. Va avea 703 metri, 150 de etaje şi va fi ridicată la Sankt Petersburg, lângă o altă clădire care deţine deja titlul de cea mai înaltă din Europa.

Firma scoţiană care o construieşte a lansat planul pentru a doua cea mai înaltă clădire din lume, ce urmează să fie construită la Sankt Petersburg, Rusia. Centrul Lakhta II va avea 703 metri, în timp ce cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa din Dubai, măsoară 828 metri, potrivit unui comunicat de presă al arhitecților Kettle Collective.

Clădirea va fi amplasată la periferia orașului Sankt-Petersburg, lângă centrul original Lakhta, care este cea mai înaltă clădire din Europa, cu 462 metri înălțime și găzduiește sediul companiei energetice Gazprom.

„Va avea cel mai bun design și un consum redus de energie. Centrul Lakhta II va avea spații de birouri, spații de cazare și relaxare", a precizat Tony Kettle, conducătorul proiectului, notează CNN

„Design-ul este și estetic, și funcțional, pentru că va reduce considerabil forța vântului la impactul cu structura”, a precizat firma de arhitectură, aceeași care a proiectat și actualul sediu Gazprom.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel