Rusia, atacuri teroriste în Europa? Chirieac: Acest pericol nu poate fi ignorat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre posibilitatea apariției unor atacuri terorist lansate de Rusia pe teritoriul european.

Întrebat, la Antena 3, cât de posibil este un scenariu în care ruşii să comită acte de terorism pe teritoriul Europei, mai ales că avem un război de ceva vreme şi teoretic serviciile europene ar trebui să fie în alertă, analistul politic Bogdan Chirieac a spus:

"Acest pericol nu poate fi ignorat"

"Cu actuala conducere a Rusiei, acest pericol nu poate fi ignorat. Înseamnă că Rusia ar provoca actul de terorism şi şi l-ar asuma, cum făcea Al-Qaeda, dar pot să apară sabotaje, pot să apară diverse lovituri nerevendicate, aşa cum nimeni nu a revendicat aruncarea în aer a conductei Nord Stream 2. După cum ştiţi, până acum nu s-a reuşit să se afle. Tot ce se ştie este că cineva a pus explozibil acolo. Aşadar, lucrul ăsta este posibil.

În plus, în opinia mea, Rusia nu va mai ataca vreodată cu tancul şi avionul - experienţa amară din Ucraina a fost suficientă - dar va reveni la ceea ce ştia ea foarte bine: războiul hibrid, provocările asimetrice. Asta înseamnă fake news, influenţarea oamenilor politici, alegerilor electorale, inclusiv act de terorism".

"Lumea civilizată nu poate accepta agresiunea Rusiei faţă de Ucraina"

Cât despre posibilitatea de apariție a acestor situaţii pe teritoriul european să schimbe optica Occidentului faţă de războiul ruso-ucrainean, față de Ucraina, analistul politic a mai spus: "Nu, este evident că lumea civilizată nu poate accepta agresiunea Rusiei faţă de Ucraina. Nici Rusia nu se poate retrage în acest moment. O auzeam pe doamna Ana Maria Roman (n.r. jurnalist Antena 3) despre campania electorală a lui Putin.... El a pierdut în Ucraina. Nu se poate opri fiindcă toată lumea îl dădea că a fost învins şi, atunci, va continua, până când numărul de victime va deveni atât de mare încât continuarea războiului va fi imposibilă. Lucrurile astea nu sunt posibile la nesfârșit. Până la urmă, vom ajunge şi la nişte negocieri de pace. Ce va fi pe masă vom vedea atunci".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel