Rusia ar angaja mercenari din Libia și Serbia ca să îi trimită în Ucraina. Ce salariu le oferă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Rusia ar angaja mercenari din Libia și Serbia ca să îi trimită în Ucraina. Ce salariu le oferă / Foto: Pixabay, de tprzem
Rusia ar angaja mercenari din Libia și Serbia ca să îi trimită în Ucraina. Ce salariu le oferă / Foto: Pixabay, de tprzem
Rusia ar angaja mercenari din Libia și Serbia ca să îi trimită în Ucraina, spun surse ucrainene.

Rusia se pregătește să aducă libieni și sârbi să lupte în Ucraina, pe lângă mercenarii sirieni pe care îi înrolează deja, a susținut Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei (GUR) și Statul Major al Forțelor Armate Ucrainene. 

”Conform informațiilor disponibile, sunt implicați un număr mare de militanți din alte țări (Siria, Serbia)”, susțin Forțele Armate ucrainene.

Rusia le plătește mercenarilor străini un salariu lunar de 300-600 de dolari pentru a lupta în Ucraina și a aprobat recrutarea a 16.000 de voluntari din Orientul Mijlociu, scrie Jerusalem Post.

Rusia ar fi deschis 14 centre de recrutare a mercenarilor

„Sunt confirmate, de asemenea, informațiile despre pregătirea de către Rusia a mercenarilor din Libia pentru a se angaja în ostilități în Ucraina”, a afirmat Direcția de Informații ucraineană.

Autoritățile ucrainene au extins rapoartele anterioare despre recrutarea de mercenari sirieni. Ei au susținut că Rusia a deschis 14 centre de recrutare de mercenari în Damasc, Alep, Hamma, Raqqa și Deir ez-Zor. După antrenament, se așteaptă ca mercenarii să fie transportați prin bazele aeriene Khmeimim și apoi Chkalovsky cu două aeronave Tu-134 și una Tu-154.

„Se așteaptă ca sirienii să folosească artilerie grea și arme de lunetist împotriva ucrainenilor”, a spus Direcția de Informații.

Ministrul rus de Externe, Dmytro Kuleba, i-a avertizat duminică pe luptătorii străini pro-ruși, scriind: „Avertizez cetățenii străini care ar putea fi agitați să se alăture forțelor de invazie ruse: nu faceți acest lucru. Am trimis deja cazuri în instanțele internaționale. Chiar dacă supraviețuiți, veți fi criminali de război. Nu merită bani sau altceva".

VEZI ȘI: Wagner, armata privată a lui Putin, și-ar fi înființat o nouă bază în orașul Rostov-pe-Don. Cum și de cine este protejat Zelensky

Putin le-a dat undă verde

Vineri, președintele rus Vladimir Putin a dat undă verde pentru până la 16.000 de voluntari din Orientul Mijlociu.

„Cunoaștem mulți dintre acești voluntari, ei au ajutat în lupta împotriva ISIS în ultimii 10 ani”, a spus ministrul Apărării, Serghei Șoigu, la o reuniune a Consiliului de Securitate al Rusiei, potrivit TASS. „Dacă vedeți că există acești oameni, care vor de la sine, nu pentru bani, să vină să ajute oamenii care locuiesc în Donbas, atunci trebuie să le dăm ceea ce vor și să-i ajutăm să ajungă în zona de conflict”, a spus Putin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel