Rusia anunță Europa și NATO: Vom răspunde în viitorul apropiat
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Rusia anunță Europa și NATO: Vom răspunde în viitorul apropiat / Foto: Pixabay, de betexion
Rusia anunță Europa și NATO: Vom răspunde în viitorul apropiat / Foto: Pixabay, de betexion
Rusia anunță Europa și NATO ca va răspunde în viitorul apropiat.

Rusia anunță că va răspunde foarte curând propunerilor formulate de Statele Unite şi de NATO privind securitatea europeană, a declarat Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării, în cursul întâlnirii pe care a avut-o vineri, la Moscova, cu omologul său britanic, Ben Wallace, transmite Mediafax.

"În prezent, răspunsurile sunt analizate. Cred că vom răspunde în viitorul apropiat.", a declarat Serghei Şoigu, citat de agenţiile Reuters şi Sputnik.

Rusia cere Occidentului să nu mai furnizeze armament Ucrainei

Ministrul rus al Apărării a cerut Occidentului să nu mai furnizeze armament Ucrainei şi a declarat că aşteaptă explicaţii din partea Marii Britanii privind trimiterea de trupe speciale pe teritoriul ucrainean.

Rusia a mobilizat peste 130.000 de militari la frontierele Ucrainei, dar respinge acuzaţiile că ar pregăti un atac. Administraţia Vladimir Putin cere garanţii că Alianţa Nord-Atlantică nu va continua extinderea spre est şi argumentează că este necesară revenirea la arhitectura de securitate anterioară anului 1997, astfel că NATO trebuie să retragă trupele şi echipamentele militare inclusiv din România şi Bulgaria.

Statele Unite şi Alianţa Nord-Atlantică au transmis răspunsuri scrise Rusiei privind garanţiile de securitate, dar Moscova insistă pentru retragerea trupelor din statele est-europene şi pentru oprirea extinderii NATO spre est.

Răspunsul SUA și NATO pentru Rusia, SCURS în presă. Ce au scris în legătură cu propunerile de securitate ale Kremlinului

Ziarul spaniol El Pais a publicat un document care conține răspunsul Statelor Unite și al Alianței Nord-Atlantice la propunerile de securitate ale Rusiei, intitulat „Documente furnizate de NATO și Statele Unite ca răspuns la acordul propus de Federația Rusă privind 17 decembrie 2021”.

Răspunsul NATO conține patru pagini de text, răspunsul SUA - cinci pagini. Acestea conțin propunerile publice ale Alianței, cum ar fi redeschiderea birourilor la Bruxelles și Moscova pentru a facilita dialogul, utilizarea pe deplin a canalelor de comunicare militare existente pentru a promova transparența și a reduce riscurile, lucrând la propunerea Rusiei de a stabili o linie telefonică „pentru a sprijini contactele urgente”.

Documentul solicită, de asemenea, Rusiei să se angajeze într-un dialog pe probleme de interes pentru Consiliul Rusia-NATO pentru a obține „rezultate tangibile”. Elaboratorii răspunsului NATO notează că nu sunt pregătiți pentru compromisuri cu privire la problemele de principiu ale alianței, precum politica „ușii deschise”. De asemenea, NATO nu este pregătită pentru inițiative care ar putea reduce capacitatea alianței de a-și proteja țările membre. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel