Data actualizării:
Data publicării:

Rusia anunță clar că va pedepsi Ucraina pentru atacul asupra navei sale în apropiere de Strâmtoarea Kerci / Update

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Rusia a lansat sâmbătă rachete avansate Kinjal în spaţiul aerian ucrainean, au avertizat forţele aeriene ucrainene pe Telegram.   

Update

CNN: Rusia a lansat rachete Kinjal asupra Ucrainei

Rusia a lansat sâmbătă rachete avansate Kinjal în spaţiul aerian ucrainean, au avertizat forţele aeriene ucrainene pe Telegram. Rachetele au fost lansate din regiunea rusă Tambov şi se îndreptau spre regiunea Hmelniţki din vestul Ucrainei, potrivit forţelor aeriene.

Oficialii locali au declarat că au auzit mai multe explozii, dar alte detalii despre atac nu au fost date. Forţele aeriene ucrainene au raportat, de asemenea, o lansare de rachetă din Belarus. Preşedintele rus Vladimir Putin şi armata rusă au prezentat racheta Kinjal sau Kh-47, ca fiind un exemplu al arsenalului modernizat de rachete al Rusiei, susţinând că viteza sa hipersonică o face extrem de dificil de interceptat.

Ucraina a recunoscut că rachetele sunt greu de interceptat, deşi a doborât cel puţin una cu ajutorul unei baterii americane Patriot. Serviciile secrete ucrainene au estimat în luna mai că Rusia are doar câteva zeci de rachete Kinjal în arsenalul său, informaţie care nu a putut fi verificată în mod independent.

Știrea inițială

Rusia condamnă ferm ceea ce consideră a fi un "atac terorist" ucrainean asupra uneia dintre navele sale civile din Strâmtoarea Kerci. 

Mai mult, va răspunde şi îi va pedepsi pe cei responsabili, a declarat, sâmbătă, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova. 

O dronă ucraineană plină de explozibili a lovit peste noapte un tanc petrolier rusesc în apropierea unui pod care leagă Rusia de Crimeea anexată, fiind al doilea astfel de atac în 24 de ore, au transmis, sâmbătă, ambele părţi, scrie Reuters.

Citește și - Kievul declară 6 porturi ruseşti de la Marea Neagră 'zonă de risc de război' ca urmare a atacurilor din nord-estul Ucrainei

Armata rusă a revendicat sâmbătă cucerirea unui sat din provincia ucraineană Lugansk şi înaintări în provincia vecină Harkov, zone din estul şi nord-estul Ucrainei unde trupele ruse sunt în ofensivă de mai multe săptămâni, spre deosebire de frontul din sudul Ucrainei, unde se apără în faţa unei contraofensive ucrainene.  

Potrivit Ministerului rus al Apărării, trupele sale au preluat controlul asupra localității Novosselivske, ocupat deja de trupele ruse la începutul invaziei, însă pe care-l pierduseră în decembrie 2022 în faţa armatei ucrainene.

Aceasta din urmă confirmase vineri intensificarea atacurilor ruseşti în sectoarele de front Kupiansk, Liman et Svatove, în partea de nord-est, estimând că obiectivul acestei ofensive a armatei ruse este să forţeze mutarea unor trupe ucrainene de pe frontul de sud şi să străpungă liniile defensive ucrainene.

 

Citește și - Rusia a ridicat de la sol un avion de vânătoare deasupra Mării Negre pentru a intercepta o dronă de recunoaştere americană

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel