Urmărește emisiunea live
Rusia amenință după atacul din Crimeea. Generalul Barbu: Sistemele lor nu au funcționat cum trebuie
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Generalul (r) Cristian Barbu a vorbit despre un posibil răspuns al Rusiei după cele două atacuri din ultimele zile, în Daghestan și Sevastopol.

Generalul (r) Cristian Barbu a intervenit la un post TV unde a comentat decizia luată de Ministerul Afacerilor Externe din Rusia, după atacul ucrainienilor asupra insulei Crimeea, și anume că ”acestea nu vor rămâne fără un răspuns”, amenințând SUA în urma acestui atac asupra zonei Sevastopol, care este baza principală a flotei din Marea Neagră, făcând precizări și cu privire la atacul terorist din Daghestan, asupra unei sinagogi.

”La Daghestan se pare că este vorba de un atac concentrat de tip terorist pus la cale, pentru că a fost în două localități diferite în două momente cumva asociate aceleiași idei de atac, poate că și de ordin religios dacă ținem cont că a fost o serie întreagă de elemente de acest gen, chiar și legând de sărbătoarea care a fost zilele acestea, așadar lucrurile vor avea un curs destul de clar și în timp scurt și vom vedea cine a fost în spatele acestor acțiuni.

În ceea ce înseamnă atacul cu rachete asupra Sevastopolului, să nu uităm că Sevastopol este plin, înțesat, de obiective militare care nu fac altceva decât să pună la cale atacul asupra Ucrainei, din partea florei ruse.

Sunt convins că au fost lovituri de artilerie de mare bătaie, operativ-tactice, să zicem, de poate 300 de km MS (n.r. mare-sol), dar să nu uităm, și acesta este aspectul de noutate, care pune în lumină ce s-a întâmplat, o serie întreagă de elemente sunt legate de bruiajul GSM pe care rușii îl fac în acea zonă, tocmai pentru a proteja portul.

Așadar, acele rachete au putut fi deviate de la țintele militare și să ajungă probabil într-o altă zonă, tocmai pentru faptul că rușii au acest scut radio-electronic de luptă pentru bruiajul GSM.

Să nu uităm că aceste rachete sunt dirijate și ajung la țintă tocmai pe sistemul GSM. Cu alte cuvinte, de pomană aruncă rușii în toate părțile cu tot felul de cuvinte, fiindcă sistemele lor nu au funcționat cum trebuie și ele sunt cele care au dus la această idee”, a declarat gen. (r.) Cristian Barbu la Antena 3 CNN.

Întrebat dacă se poate vedea ”o escaladare a acestui război”, generalul a subliniat că ”în primul rând, Crimeea nu este un teritoriu rusesc. E clar. Ei pot considera asta, dar toată lumea, inclusiv prietenii lor, turcii, au spus: Crimeea nu este a voastră. În situația de față, sigur că ar putea să existe un răspuns din partea rușilor, dar nu este pe măsură să fie convingător, pentru faptul că toată lumea a înțeles că de fapt și de drept Crimeea este în continuare apărată de Ucrainei”.

Citește și: Atac terorist coordonat în Derbent și Makhachkala: O sinagogă și o biserică, incendiate. A fost atacată și o secție de poliție. 6 polițiști au murit. Părintele Nikolai, ucis- Reuters 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel