Urmărește emisiunea live
Rusia a trimis rezerve de SÂNGE la granița cu Ucraina. Generalii americani, conferință de presă RARĂ. ”Putin încă nu a luat decizia”
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Militar ucrainean
Militar ucrainean
Se pregătește Rusia de război? N-ar fi putut să o facă fără rezerve de sânge. 

Rusia a trimis rezerve de sânge și alte materiale medicale la granița cu Ucraina. Doi oficiali americani au declarat, pentru Reuters, că acesta este un indicator-cheie cu privire la pregătirile militare pe care le face Moscova, citează Digi24.

Indicatorii concreți, precum rezervele de sânge, ar fi esențiali pentru a determina dacă Moscova se pregătește să invadeze Ucraina, asta dacă Vladimir Putin o va decide. 

Această informație, cu privire la trimiterea rezervelor de sânge la granița Ucrainei, dă mai mult greutate avertismentelor lansate de Statele Unite ale Americii cum să Rusia lui Putin s-ar pregăti pentru o nouă invazie a Ucrainei. Peste 100.000 de militari ruși sunt la granița Rusia - Ucraina. Prima dată, Moscova invoca un exercițiu militar. 

Pentagonul are informația conform căreia Rusia a trimis ”suport medical” în zona de frontieră. 

”Nu garantează că va avea loc un alt atac, dar nu recurgi la un atac dacă nu ai astfel de rezerve” spune Ben Hodges, fostul comandant al trupelor SUA în Europa, despre rezervele de sânge trimise la granița cu Ucraina. Cei trei oficiali americani care au vorbit despre proviziile de sânge au refuzat să spună exact când anume au detectat SUA trimiterea acestora către trupele din apropierea Ucrainei. Cu toate acestea, doi dintre ei au spus că s-a întâmplat în ultimele săptămâni.

Conflictul ar avea consecințe îngrozitoare

Un atac pe scară largă al Moscovei în Ucraina ar avea consecinţe "îngrozitoare" pentru poporul ucrainean, dar conflictul "nu este inevitabil", au estimat vineri şefi militari americani, avertizând că, în prezent, Rusia are amplasate la frontierele Ucrainei suficiente forţe pentru o invazie, scrie Agerpres. 

"Având în vedere tipul de forţe care sunt desfăşurate, forţele terestre, artileria, rachetele balistice, forţele aeriene (...), vă puteţi imagina cum ar putea arăta în zonele urbane dense", a avertizat vineri şeful Statului Major al SUA, generalul Mark Milley, prevăzând "un important număr de victime" în cazul unei ofensive.

"Ar fi îngrozitor, ar fi teribil", a spus el într-o conferinţă de presă rară. "Şi nu este necesar. Credem că soluţia este diplomatică", a insistat responsabilul militar.

Un conflict între Ucraina şi Rusia "nu este inevitabil", a subliniat, la rândul său, secretarul Apărării, Lloyd Austin. "Există încă timp şi spaţiu pentru diplomaţie", a adăugat el.

Peste 100.000 de militari ruşi au fost desfăşuraţi la frontiera cu Ucraina de la sfârşitul anului 2021, un semn pentru Washington că o invazie ar putea fi iminentă.

”Şi dacă ar izbucni un război la scara care este posibilă în prezent, populaţia civilă ar suferi teribil", a adăugat cel mai înalt gradat american, Mark Milley. "Încurajăm cu tărie Rusia să se retragă. Forţa armată ar trebui să fie întotdeauna ultima soluţie", a mai spus el.

Secretarul Apărării a apreciat că preşedintele rus, Vladimir Putin, "nu a luat încă decizia" de a folosi aceste forţe împotriva Ucrainei. Dar "acum are în mod clar posibilitatea", a adăugat el. "Şi are numeroase opţiuni, inclusiv cucerirea de oraşe mari şi teritorii întinse", a afirmat el.

Şeful Pentagonului a subliniat că "nu există niciun motiv" pentru ca această situaţie să degenereze neapărat într-un conflict.

Preşedintele "Putin are, de asemenea, posibilitatea de a face ceea ce este necesar", a asigurat el, în referire la şeful statului rus care neagă orice plan de invazie, dar consideră Rusia ameninţată de o eventuală extindere a NATO şi de sprijinul occidental pentru Ucraina. "El poate alege dezescaladarea. Poate ordona forţelor sale să se retragă", a adăugat Lloyd Austin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel