Rusia a raportat lansarea cu succes a unei noi rachete hipersonice. A zburat cu o viteză de 7 ori mai rapidă decât cea a sunetului
Federația Rusă a raportat lansarea cu succes a unei noi rachete hipersonice Tsirkon care face parte de o nouă generație de rachete a Kremlinului.
Federația Rusă a raportat o altă lansare cu succes a unei rachete hipersonice Tsirkon, o armă pe care președintele Vladimir Putin a făcut-o ca parte a unei noi generații de sisteme de rachete fără egal în lume. Ministerul Apărării din Rusia a declarat luni că racheta a fost lansată de pe Amiralul Gorshkov, o navă de război situată în Marea Albă, în nordul Rusiei.
Ministerul a declarat că racheta a zburat de aproximativ șapte ori viteza sunetului înainte de a atinge cu succes o țintă terestră de pe coasta Mării Barents, la mai mult de 350 km (217 mile) distanță.
"Caracteristicile tactice și tehnice ale rachetei Tsirkon au fost confirmate în timpul testelor", a spus ministerul.
Rusia intenționează să adapteze sistemul de rachete Tsirkon la submarinele și navele de suprafață. Putin a susținut anterior că racheta Tsirkon ar fi capabilă să zboare la nouă ori viteza sunetului și să aibă o rază de acțiune de 1.000 km (620 mile).
Totuși, unii experți occidentali au pus la îndoială cât de avansată este noua generație de arme din Rusia, recunoscând în același timp că viteza, manevrabilitatea și altitudinea rachetelor hipersonice le face dificil de urmărit și de interceptat.
Putin a spus că a fost un mare eveniment pentru Rusia
Putin a anunțat o serie de noi arme hipersonice în 2018 într-unul dintre cele mai belicoase discursuri din ultimii ani, spunând că ar putea atinge aproape orice punct din lume și ar putea evita orice scut anti-rachetă construit în Statele Unite.
În anul următor, el a amenințat că va lansa rachete hipersonice de pe nave și submarine care ar putea naviga în afara apelor teritoriale ale SUA dacă Washingtonul ar intenționa să desfășoare arme nucleare cu rază medie de acțiune în Europa. Totuși, Washingtonul nu a desfășurat astfel de rachete în Europa, dar Kremlinul s-a arătat îngrijorat, potrivit AlJazeera.
NATO indică un atac cibernetic din partea Chinei. Radu Tudor: Trăim într-o perioadă de plin război, deşi nu ni se pare
Radu Tudor a comentat informațiile comunicate de NATO privind un atac cibernetic extins din partea Chinei.
"Este un comunicat de ultimă oră al Cartierului General al NATO care indică un atac cibernetic extins din partea unui actor în spatele căruia se află China. Sunt zeci de mii de instituţii mondiale care sunt afectate şi este menţionat inclusiv serverul Microsoft Exchange ca fiind atacat şi în mare parte compromis. Trăim într-o perioadă de plin război, deşi nu ni se pare în jurul nostru.
Războaiele cibernetice şi războiul hibrid generează astfel de tensiuni în fiecare zi şi există o consecinţă a acestui război cibernetic... Statele şi populaţiile sunt din ce în ce mai des afectate pentru că le sunt compromise datele personale, există propuneri foarte serioase de alimentare din partea unor instituţii sau unor companii din domeniul petrolier şi din alte domenii. Faptul că NATO, astăzi, dă un comunicat de presă în care avertizează să fie stopate aceste atacuri cibernetice denotă faptul că situaţia este mult mai gravă decât putem noi anticipa acum", a spus jurnalistul Radu Tudor la Antena 3 (citește continuarea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News