Rusia a prezentat în acțiune Orion - „ucigașul de drone” (Video) menit să sperie Ucraina
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Orion, lansând o rachetă ghidată care va lovi o altă dronă, foto: Captură Ministerul Apărării de la Moscova
Orion, lansând o rachetă ghidată care va lovi o altă dronă, foto: Captură Ministerul Apărării de la Moscova
Federația Rusă a dat publicității un material video în care o dronă de cercetare și atac Orion doboară un alt UAV.

Orion, cunoscut sub denumirea de „ucigașul de drone” sau „uciașul de Bayraktar” - dronele Turciei -, a fost testat de Federația Rusă în timpul unor manevre militare care au avut loc în Crimeea anexată ilegal.

Potrivit DefenseRomania, imaginile video au fost date publicității de Ministerul rus al Apărării, care susține că testul demonstrează faptul că Orion e capabilă să angajeze în luptă alte UAV-uri, capabilitate ce face parte dintr-un efort mai amplu depus de ruși pentru a dota UAV-urile cu sisteme noi de armament.

În materialul video se poate observa cum drona Orion lansează o rachetă către un alt UAV. Drona țintă a fost o dronă cu aripi rotative.

În momentul în care a început „căutarea”, cele două drone se aflau la o distanță de aproximativ 96 de kilometri una de cealaltă. În momentul în care Orion a identificat ținta și a lansat racheta se afla la aproximativ 4 kilometri de drona cu aripi rotative.

CITEȘTE CONTINUAREA ARTICOLULUI DESPRE ORION PE DEFENSE ROMANIA UNDE POȚI VIZIONA ȘI FILMULEȚUL SPECTACULOS CU ORION - „UCIGAȘUL DE DRONE”, NOUA ARMĂ A RUSIEI MENITĂ SĂ SPERIE UCRAINA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel