Rusia a ocupat primul loc în clasamentul pe medalii la Mondiale
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Rusia a ocupat primul loc în clasamentul pe medalii la Campionatele Mondiale de scrimă de la Budapesta, care s-au încheiat marţi, cu 3 de aur, 3 de argint şi 1 de bronz, urmată de Franţa, 2-3-0, Coreea de Sud, 2-0-2, etc.

În ultima zi a competiţiei, echipa masculină a Statelor Unite a cucerit titlul mondial la floretă, după 45-32 în finala cu Franţa.

Gerek Meinhardt, Alexander Massialas, Race Imboden şi Miles Chamley-Watson, vicecampioni mondiali în 2018, au controlat disputa încă de la primele relee. Erwann Le Pechoux, Enzo Lefort, Maxime Pauty au obţinut medaliile de argint. 

Italia (Giorgio Avola, Andrea Cassara, Alessio Foconi, Daniele Garozzo) a luat bronzul după ce a întrecut Italia cu 45-32 în finala mică.

Rusia (Iana Egorian, Olga Nikitina, Sofia Pozdniakova, Sofia Velikaia) a cucerit aurul la sabie feminin pe echipe după ce a întrecut Franţa (Cecilia Berder, Manon Brunet, Charlotte Lembach, Caroline Queroli) cu 45-40 în finală. Velikaia a luat argintul la individual.

Bronzul a revenit Coreei de Sud (Sooyeon Choi, Seona Hwang, Jiyeon Kim, Jisu Yoon), după 45-35 cu Italia, în finala mică. 

România (Loredana Dima, Andreea Lupu, Maria Matei, Bianca Pascu) a terminat pe 27, după ce a fost învinsă de Ungaria cu 45-21 în primul tur.

România a ocupat locul 11 în ierarhia pe medalii, graţie bronzului cucerit de Bianca Pascu în proba individuală de sabie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel