Ruperea PDL – inevitabilă
Am urmărit cu atenție în ultimele zile declarațiile făcute de principalii actori ai PDL: dl. Băsescu, d-na Udrea, dl. Blaga. Pozițiile sunt ireconciliabile. Niciuna dintre tabere nu va accepta victoria celeilalte. Pare să fie exact scenariul care a dus la ruperea și dispariția PNȚCD.
La capătul unei cariere politice fără egal în perioada post-decembristă, dl. Băsescu se află pe terminarea mandatului, într-o țară pe care a ruinat-o. Mai mult, dl. Băsescu este părăsit, pe zi ce trece, de oamenii din instrumentele de putere pe care și le-a creat. De aceea, singura șansă a d-lui Băsescu să mai conteze cât de cât este să-și reia PDL-ul, chiar așa mic cum a ajuns. Aici trebuie căutată și explicația susținerii pe care i-o acordă d-nei Elena Udrea, o personalitate politică cu aprecieri pozitive sau negative, dar cu o calitate certă: orice ar face, nu trece neobservată.
De partea cealaltă, gruparea Blaga afirmă, răspicat, că dorește să se desprindă de Traian Băsescu, cel care a construit acest partid, după care l-a distrus cu mâna lui. Șansa oricărui partid politic din România și a oricărui politician este astăzi tocmai desprinderea de Traian Băsescu, cel care, în acest moment, concentrează esența nemulțumirii românilor. Ironia soartei: Traian Băsescu, în scaunul de la Cotroceni, se află mai jos în credibilitatea românilor decât Adrian Năstase din pușcărie.
Pe scurt, Traian Băsescu are nevoie pentru perioada post-Cotroceni de un toiag – un partid politic. Blaga speră că PDL-ul va reveni în intențiile de vot ale românilor, dacă o rupe definitiv cu Băsescu. După cum stau lucrurile, până în vară, Blaga va fi șeful unui PDL rupt oficial de Băsescu, iar Băsescu va avea un toiag, probabil, cu un alt nume - Forța Băse - de diametrul unei nuielușe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News