Ruladă din dovlecei și șuncă: o explozie de arome, cu doar 170 de calorii
Cei care gătesc, zilnic, acasă, de multe ori, sunt în pană de idei, când vine vorba despre cină. Ce bucate ar putea să mai pregătească pentru a mulțumi toată familia? S arcina este și mai dificilă dacă sunt și copii.
Rețeta pe care o prezentăm astăzi poate fi o idee excelentă pentru a prepara acest fel de mâncare pentru masa de cină. Este un fel de mâncare delicios, o explozie de arome la fiecare mușcătură.
Printre altele, este și o modalitate bună de a-i atrage pe copii să mănânce legume, în acest caz dovlecel.
Dar să trecem la rețetă. Ingredientele necesare pentru șase porții:
o jumătate de kilogram de dovlecel;
150 de grame de brânză tartinabilă;
120 de grame de șuncă fiartă;
20 de grame de parmezan ras;
patru ouă;
pătrunjel tocat după gust;
sare și piper după gust.
Ruladă din dovlecei și șuncă: o explozie de arome, cu doar 170 de calorii. Pregătirea
Într-n bol se sparg ouăle, care se bat bine cu sare și piper. Ulterior se adaugă parmezanul ras.
Se spală apoi dovleceii, se rad destul de mărunt și apoi se adaugă în amestecul de ouă, amestecând bine.
Porniți cuptorul la 180 de grade. O tavă de copt se acoperă cu hârtie de pergament și se toarnă compoziția pe care tocmai ați preparat-o.
Întindeți bine toată compoziția de dovlecei și ouă pe fundul tăvii cu ajutorul unei linguri, apoi se da totul la cuptor pentru 20- 25 de minute.
Când blatul este copt, se răstoarnă pe o altă foaie de hârtie de copt, se răsucește și se lasă la răcit.
Omletă de cartofi, în cuptorul cu microunde: o rețetă delicioasă, care te salvează când nu ai timp
După ce blatul s-a răcit, îl desfacem și în ungem cu brânză tartinabilă, adăugăm pătrunjelul tocat și șunca tăiată în bucățele mici. Apoi rulați din nou, asigurându-vă că umplutura nu iese.
După ce s-a făcut acest lucru, puneți rulada la frigider, pentru câteva ore. Tăiați-o apoi în felii cu grosimea de un centimetru și jumătate fiecare. Poftă bună!
Chec cremos de ciocolată, cu doar trei linguri de făină. Încearcă-l și nu vei regreta!
Timp de preparare - 20 minute, timp de gătire - 20-25 minute, timp de odihnă la frigider - aproximativ 2 ore, timp total - 2 ore și 40 de minute, porții - 6 rulouri, calorii - 170.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News